Τρεις παίκτες, άγνωστοι έως τώρα στο ευρύ κοινό, έκλεψαν την παράσταση στο φετινό Οπεν της Αυστραλίας. Ο Βρετανός Κάιλ Εντμουντ εμφανίστηκε από το πουθενά και, απόντος του τραυματία Αντι Μάρεϊ, ανάγκασε τους συμπατριώτες του να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση.

Κι ακόμα, ο 21χρονος Νοτιοκορεάτης Χιον Τσανγκ, που άφησε εκτός προημιτελικών τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά και ο 26χρονος Αμερικανός από το Τενεσί, Τένις Σάντγκρεν, που σχολιάστηκε αρκετά λόγω αναρτήσεων στα social media που έδειχναν πως έχει ακροδεξιές πεποιθήσεις.

Ανοδική πορεία

Ο Κάιλ Εντμουντ (φωτογραφία) λοιπόν γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ, όταν ήταν τριών χρονών η οικογένειά του μετακόμισε στο Ανατολικό Γιορκσάιρ, αλλά τώρα η κατοικία του είναι στις Μπαχάμες! Σε ηλικία 10 χρονών προτιμούσε το κρίκετ και την κολύμβηση. Η μητέρα του, Ντενίς, του πρότεινε να δοκιμάσει μαθήματα τένις και κάπως έτσι έγινε η αρχή. Η καλύτερη του στιγμή έως τώρα ήταν η συμμετοχή στη βρετανική ομάδα που κατέκτησε το Ντέιβις Καπ το 2015. Εναν χρόνο αργότερα είχε την καλύτερη εμφάνιση σε Γκραν Σλαμ, όταν έφτασε στον τέταρτο γύρο του Αμερικανικού Οπεν. Ο 23χρονος, φανατικός οπαδός της Λίβερπουλ, άρχισε τη χρονιά στο Νο 49 της παγκόσμιας κατάταξης και η σπουδαία πορεία του στη Μελβούρνη δείχνει πως μπορεί να περιμένει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Από την Κορέα με αγάπη

Το τένις δεν ανήκει στα δημοφιλή αθλήματα στη Νότια Κορέα, ωστόσο μετά τις εμφανίσεις του Χιον Τσανγκ (φωτογραφία), σίγουρα το ενδιαφέρον θα στραφεί κι εκεί. Ο Τσανγκ είναι Νο 58 στον κόσμο και έως τώρα η καλύτερη εμφάνισή του σε Γκραν Σλαμ ήταν ο τρίτος γύρος στο περσινό Ρολάν Γκαρός. Τον αποκαλούν «καθηγητή», καθώς φοράει γυαλιά ακόμα και όταν αγωνίζεται. Κι αυτό, επειδή σε μικρή ηλικία οι γιατροί διέγνωσαν μυωπία. Ο 21χρονος θεωρείται από τους σημαντικότερους νέους αθλητές. Φυσικά, δεν άρχισε να παίζει τένις τυχαία. Στο άθλημα μυήθηκε από τον πατέρα του Σέοκ-Χι, αλλά και τον αδελφό του, Χονγκ, που ήταν παίκτες του τένις.

Ονομα και πράμα

Ονομάζεται… Τένις Σάντγκρεν (φωτογραφία) και στην πρώτη του παρουσία στο κυρίως ταμπλό του Αυστραλιανού Οπεν έγινε αντικείμενο συζήτησης, καθώς ήταν μόλις η τρίτη συμμετοχή του σε Γκραν Σλαμ! Πρώτα βέβαια για τις επιτυχίες του (δεν ήταν λίγο να αποκλείσει τον νικητή του 2014, Σταν Βαβρίνκα και τον Ντομινίκ Τιμ που είναι Νο 4), όσο και για τις… παρέες του στο twitter, που πρόδιδαν ακροδεξιές πεποιθήσεις! Ο 26χρονος, υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, διέγραψε από το twitter σχόλια πολλών χρόνων, καθώς επικρίθηκε έντονα λόγω ρατσιστικού και ομοφοβικού περιεχομένου. Ο ίδιος πάντως σε ερώτηση που δέχτηκε στη Μελβούρνη τα απέρριψε όλα αυτά κατηγορηματικά: «Ως χριστιανός δεν υποστηρίζω αυτά τα πράγματα. Δεν έχει σημασία ποιον ακολουθείς στο twitter. Οι πληροφορίες που βλέπεις δεν καθορίζουν αυτά που πιστεύεις».