Πρόστιμο – μαμούθ ύψους 186,77 εκατ. ευρώ επέβαλε το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων σε μία από τις θυγατρικές εταιρείες αθλητικού στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών του ομίλου GVC Holdings PLC, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η θυγατρική του ομίλου λειτουργεί με ελληνική άδεια και η φορολογική οφειλή αφορά την περίοδο 2010 και 2011. Την περίοδο εκείνη, η θυγατρική εταιρεία ανήκε στη Sportingbet, πριν από την εξαγορά της από την GVC το 2013. Σύμφωνα με την εταιρεία, το συνολικό ποσό της οφειλής, που ανέρχεται στα 186,77 εκατ. ευρώ, είναι σημαντικά υψηλότερο από τα συνολικά έσοδα της θυγατρικής εκείνη την περίοδο.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία υπογραμμίζει ότι ανάλογη ειδοποίηση για επιβολή προστίμων έχουν λάβει και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο gaming.

Σύμφωνα με την GVC, ο όμιλος που αμφισβητεί τη βάση του υπολογισμού της φορολογικής οφειλής, θεωρώντας ότι το εκτιμώμενο ποσό είναι υπερβολικό, αναμένεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να ασκήσει έφεση. Επίσης, όπως αναφέρει, για να μπορέσει η θυγατρική του ομίλου να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, πρόκειται να προχωρήσει σε διοικητική επίλυση διαφορών με τις ελληνικές Αρχές, καταβάλλοντας περίπου 7,8 εκατ. ευρώ τον μήνα για τους επόμενους 24 μήνες.

ΟΡΓΙΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ. «Πάρτι» φοροδιαφυγής εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από γιατρούς, δικηγόρους, πολιτικούς μηχανικούς, κατασκευαστές, δημοσίους υπαλλήλους, συνταξιούχους, λογιστές, συμβούλους και εκπροσώπους επιχειρήσεων, ακόμη και ανεπάγγελτους, εντόπισαν οι φοροελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έπειτα από ελέγχους που πραγματοποίησαν το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Στη λίστα με τις 60 πιο τρανταχτές περιπτώσεις απόκρυψης εισοδημάτων και αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας ξεχωρίζουν οι εξής:

– Γιατρός των Αθηνών έκρυψε εισόδημα 1,8 εκατ. ευρώ.

– Γιατρός στη Θεσσαλονίκη δεν δήλωσε 3,8 εκατ. ευρώ.

– Δικηγόρος «ξέχασε» να δηλώσει 2,5 εκατ. ευρώ.

– Πολιτικός μηχανικός της Αττικής δεν εμφάνισε στην Εφορία εισόδημα 1,7 εκατ. ευρώ, ενώ φυσικό πρόσωπο, κάτοικος νοτίων προαστίων, εντοπίστηκε με παράνομη απόκρυψη περιουσίας ύψους 7,79 εκατ. ευρώ.

– Ανεπάγγελτος με απόκρυψη εισοδήματος από άγνωστη πηγή 803.579 ευρώ.

– Ζευγάρι συνταξιούχων προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του με ποσό που αγγίζει τα 900 εκατ. ευρώ.

– Εκπαιδευτικός με απόκρυψη εισοδημάτων 307.980 ευρώ.

– Συνταξιούχος της Θεσσαλονίκης με απόκρυψη εισοδήματος 2,11 εκατ. ευρώ.

– Κατασκευαστής στην Αθήνα με αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας 921.000 ευρώ.

– Οδοντίατρος στη Λάρισα δεν έκοψε αποδείξεις ύψους 350.000 ευρώ.

– Σύμβουλος επιχειρήσεων έκρυψε εισοδήματα 2,61 εκατ. ευρώ.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, διαφημιστικές εταιρείες, εταιρείες εμπορίας αυτοκινήτων, αλλά και ατομική εταιρεία που δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες νεκροταφείου.