Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η Εκδοση Καλυμμένης Ομολογίας ύψους 500 εκατ. ευρώ, την οποία πραγματοποίησε η Alpha Bank. Η έκδοση η οποία υπερκαλύφθηκε έχει πενταετή διάρκεια με απόδοση στη λήξη 2,75% και ετήσιο κουπόνι 2,5%, βγήκε στo πλαίσιο του Προγράμματος Καλυμμένων Ομολογιών Ι που προβλέπει απευθείας έκδοση από την τράπεζα έως του ποσού των 8 δισ. ευρώ.

Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση της τράπεζας, η εκδοθείσα Καλυμμένη Ομολογία εισήχθη προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λουξεμβούργου και αξιολογήθηκε από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s και Fitch με διαβάθμιση Β3 και Β αντιστοίχως.

Η έκδοση η οποία ήταν η πρώτη πενταετής έκδοση από ελληνική τράπεζα κατά την τελευταία δεκαετία, προσείλκυσε μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον έπειτα από σειρά επιτυχημένων συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν με θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο, στη Φρανκφούρτη και στο Μιλάνο. Το Βιβλίο Προσφορών υπερκαλύφθηκε σχεδόν πέντε φορές, με το μεγαλύτερο μέρος της, 93%, να καλύπτεται από διεθνείς θεσμικούς επενδυτές.

Οπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτριος Π. Μαντζούνης, «η επιτυχία της εκδόσεως ισχυροποιεί περαιτέρω την παρουσία της Alpha Bank στις διεθνείς αγορές, επιβεβαιώνοντας εκ νέου την ικανότητά της να υποστηρίζει με συνέπεια ανάλογες συναλλαγές». Πρόσθεσε επίσης συνεισφέρει στην επίτευξη του επιχειρησιακού στόχου της τράπεζας για διαφοροποίηση της χρηματοδοτικής της βάσης και επιταχύνει την αποδέσμευσή της από τη χρηματοδότηση μέσω του Εκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος.