Την εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το είπα, πριν καν ξεκινήσει η ιστορία με τα Σκόπια, ότι ο Τσίπρας θα κάνει ακριβώς αυτό, θα ανοίξει το ζήτημα, με σκοπό, όχι να λύσει το ίδιο το ζήτημα, γιατί δεν έχει κανένα θέμα να λύνει ζητήματα για την Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Atlas TV Κεντρικής Μακεδονίας.

«Ο Τσίπρας που δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο παρά μόνο για τον εαυτό του, αποφάσισε να ανοίξει το θέμα. Τι θα κάνει, σου λέει, η Νέα Δημοκρατία; Θα πει ”ναι” στη σύνθετη ονομασία, θα αφήσει τον Καμμένο να το παίζει ”μακεδονομάχος”, θα ανέβει δημοσκοπικά, θα χάσει ο Μητσοτάκης κάποιες μονάδες και θα ξαναμπεί ο Καμμένος στη Βουλή. Αυτό το σχέδιο όμως δεν βγαίνει, γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν ”τσίμπησε”, ο Μητσοτάκης το κατάλαβε αμέσως», σημείωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι «ο Τσίπρας θέλει να δημιουργηθεί νέο κόμμα στα δεξιά της ΝΔ, αλλά δεν πιστεύω ότι ο Φραγκούλης ήταν «όργανο» του Τσίπρα» σημείωσε, προσθέτοντας δεν υπάρχει χώρος να δημιουργηθεί ένα καινούριο δεξιό κόμμα.