Χωρίς δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους ολοκληρώθηκε στις 5.30 το απόγευμα της Παρασκευής, η συνεδρίαση του «μίνι» Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση συμμετείχε όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (οι κ.κ. Κοτζιάς, Κατρούγκαλος, Αμανατίδης, Κουίκ), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Περιβάλλοντοςκαι Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις επαφές του πρωθυπουργού στο Νταβός, τόσο στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ όσο και στο περιθώριο του, και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντάται στις 18:30 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει κατ’ ιδίαν στο Μέγαρο Μαξίμου τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με πηγές από την Πειραιώς, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου για λίγη ώρα, καθώς θα αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ωστόσο, πηγές της ΝΔ τόνιζαν ότι «είναι πολύ αργά για ουσιαστική ενημέρωση από τον πρωθυπουργό».

Στις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με συνεργάτες της, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σε σύντομη συνομιλία της με τον Αλέξη Τσίπρα, του επανέλαβε πως θεωρεί ότι εξακολουθεί να κάνει μυστική διπλωματία και δεν έχει εξασφαλίσει συναίνεση ούτε καν μέσα στην κυβέρνησή του, συνιστώντας του να προσέξει πολύ γιατί με αυτά που κάνει διχάζει τους Ελληνες.

Η κ. Γεννηματά ζήτησε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το οποίο ο κ.Τσίπρας επιφυλάχθηκε.

Στις 13:30 θα ακολουθήσει το ραντεβού του Πρωθυπουργού με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στις 3 το μεσημέρι της ορίστηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.