«Είδα διάθεση. Είδα πράγματα που δουλεύουμε στην προπόνηση και σταδιακά τα κάνουμε δικά μας. Θέλω να σας συγχαρώ για την προσπάθεια και να σας ζητήσω να συνεχίσουμε έτσι». Τάδε έφη Οσκαρ Γκαρσία χθες στον Ρέντη προς τους ποδοσφαιριστές του για την ΑΕΚ, πριν από την έναρξη της προετοιμασίας για το επόμενο παιχνίδι (Αστέρας – Ολυμπιακός, την Κυριακή).

Οι Ερυθρόλευκοι μπορεί να μην επικράτησαν στον πρώτο προημιτελικό, αλλά αυτό ήταν μάλλον συγκυριακό. Κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, είχαν τον έλεγχο, την ασφάλεια, τις ευκαιρίες. Αν υποθέσουμε ότι η εικόνα αυτή θα επαναληφθεί και στις άλλες δύο αναμετρήσεις που έρχονται με την ΑΕΚ (4/2 εντός για το πρωτάθλημα, 7/2 ρεβάνς Κυπέλλου) είναι βέβαιο ότι ο Ολυμπιακός θα έχει και τον πρώτο λόγο για να κάνει τη δουλειά του στις δύο διοργανώσεις.

Ο Γκαρσία «διάβασε» πολύ καλά τα δεδομένα του ματς. Φάνηκε σε λεπτομέρειες. Εστειλε, για παράδειγμα, τον Μάρκο Μάριν στη δεξιά πλευρά και όχι στην (καλή του) αριστερή, γνωρίζοντας ότι ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ Μιχάλης Μπακάκης δεν συνηθίζει να ανεβαίνει ψηλά, άρα ο Μάριν θα είχε λιγότερη δουλειά ανασταλτικά και περισσότερη ενέργεια για το επιθετικό κομμάτι του ρόλου του. Την ίδια στιγμή επέλεξε τον Σεμπά αριστερά για να κλείσει τον διάδρομο του πιο επιθετικού Γκάλο ώς το 55′ και σε εκείνο το σημείο έβαλε στην εξίσωση τον Κέβιν Μιραλάς που ήρθε από τον πάγκο. Μίλησαν οι δυο τους το μεσημέρι της Τετάρτης. Κάλεσε ο προπονητής τον Μιραλάς (που είχε ζητήσει μόνος του αλλαγή στο ματς της περασμένης Κυριακής με την Ξάνθη) για να του εξηγήσει το πλάνο του. Οτι θέλει να του δώσει ανάσες και να τον χρησιμοποιήσει για λίγα λεπτά και καλά! Ο Μιραλάς την Κυριακή με τον Αστέρα θα είναι κανονικά στην 11άδα, όπως φυσικά και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ που με την ΑΕΚ δεν έπαιξε καθόλου. Για πρώτη φορά έπειτα από πολλές εβδομάδες θα είναι διαθέσιμος για ματς Σούπερ Λίγκας και ο Οτζίτζα Οφόε (τελευταία συμμετοχή στις 17/12).

Στα μεταγραφικά, υπάρχει η αίσθηση πως ο Ολυμπιακός έχει κατά νου μια ακόμη κίνηση ενίσχυσης. Για την επίθεση. Ψάχνει για περιφερειακό φορ που μπορεί να αγωνιστεί και στα άκρα, σύμφωνα με ατζέντηδες. Η υπόθεση «στόπερ» που κυριαρχούσε τις προηγούμενες ημέρες μάλλον έχει παγώσει.

Επαγγελματίας ο Νικοπολίδης Junior

Από τις… σπάνιες εκείνες ιστορίες που το μήλο πέφτει ακριβώς στο σημείο που πρέπει. Από χθες ο Αντώνης Νικοπολίδης, ίσως ο σημαντικότερος έλληνας τερματοφύλακας της σύγχρονης ιστορίας, έχει έναν λόγο παραπάνω να καμαρώνει για τον 17χρονο γιο του Γιάννη. Ο μικρός ήταν μαζί με τον στόπερ Αναστάσιο Μποσκουίδη και τον αριστερό μπακ Νικήτα Νικόλη στο νέο μπουκέτο που άνθισε από την Ακαδημία του Ολυμπιακού. Οι τρεις νεαροί υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια παρουσία του Γιώργου Παύλου. «Σήμερα είναι μια καλή ημέρα γιατί άλλα τρία παιδιά από την Ακαδημία έγιναν επαγγελματίες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί αισθανόμαστε, μέσω της σκληρής δουλειάς που γίνεται στην Ακαδημία, ότι επιβραβεύονται τα παιδιά και πετυχαίνουμε τους στόχους μας, που φυσικά είναι και η στελέχωση της πρώτης ομάδας» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, που βρίσκεται στο… προσκεφάλι της Ακαδημίας από την πρώτη στιγμή της εποχής Μαρινάκη.