«Αυτό δεν είναι πλάνο σωτηρίας, αλλά αγωνιστικής διάλυσης. Δεν είναι καν ρεαλιστικό. Η δική μου άποψη είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο νούμερα, ποσά. Είναι ένα τεράστιο μέγεθος που πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να το κρατήσουμε σε ένα όσο το δυνατόν πιο καλό επίπεδο με όλες αυτές τις δυσκολίες που υπάρχουν και τις ξέραμε».

Την ώρα που το Τριφύλλι ετοιμάζεται να βάλει ζεστό χρήμα στα ταμεία του (τα βρήκε με την Αλάνιασπορ για τον Βιγιαφάνιες), ο προπονητής του Μαρίνος Ουζουνίδης ξεπέρασε πια τα όριά του με το νέο πλάνο της διοίκησης για έξτρα περικοπές.

Mιλώντας μάλιστα –όπως κάθε Πέμπτη –στην κάμερα της Nova, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του, αφήνοντας να εννοηθεί πάντως ότι θα είναι πιθανότατα στον πάγκο του Τριφυλλιού στη Ριζούπολη.

«Ηταν το αποκορύφωμα»

«Από τις 21 Σεπτεμβρίου έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στον Παναθηναϊκό, μιλάω από τη μέρα ανακοίνωσης αποχώρησης του μεγαλομετόχου. Η αλήθεια είναι πως όλο αυτό το διάστημα οι άνθρωποι που έχουμε μείνει εργαζόμαστε πάρα πολύ σοβαρά για τον Παναθηναϊκό. Με τα λάθη μας και τα καλά μας. Δυστυχώς για εμάς, κάθε εβδομάδα αλλάζει το πλάνο.

Το τελευταίο όμως ήταν το αποκορύφωμα μιας ξαφνικής αλλαγής, ένα νέο πλάνο που μας παρουσιάστηκε έξι μέρες πριν από το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Το κόστος, όπως μας ενημέρωσαν, της ομάδας έχει ήδη πέσει κάτω από τα 6 εκατ. ευρώ μεικτά και χθες μάθαμε ότι πρέπει να πέσει ακόμα 1,5 με 2 εκατ. ευρώ. Για να γίνει αυτό, πρέπει να γίνουν και άλλες αποχωρήσεις, είτε του τιμ για μείωση είτε των παικτών είτε της Κ20 είτε της Κ17. Δεν έχει σημασία για αυτούς, για την ομάδα μιλάω πάντα. Είναι ένα χαρτί με νούμερα τι πρέπει να γίνει. Ομως ο Παναθηναϊκός είναι ένα τεράστιο κλαμπ για να παίζουμε μαζί του, υπεράνω κάθε προσώπου» τόνισε ο Μαρίνος Ουζουνίδης και συνέχισε:

«Αυτό που έχω να πω ωστόσο είναι ότι στο τέλος της ημέρας αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις δεν είμαι εγώ, δεν είναι ο κ. Διαμαντόπουλος, ο κ. Κόλα, ο κ. Σαραβάκος. Στο τέλος της ημέρας υπάρχει ο μεγαλομέτοχος, υπάρχει ο πρόεδρος, οι σύμβουλοί τους. Οπότε αυτοί είναι που θα πάρουν τις αποφάσεις. Οπως τις έπαιρναν μέχρι τώρα και αποφάσιζαν για κάποια πράγματα, είναι στιγμή να πάρουν ακόμα μία. Δεν έχω να πω κάτι άλλο» τόνισε με νόημα, ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά ότι αν θέλουν να τον «τελειώσουν» από την τεχνική ηγεσία, απλά μία απόφαση είναι ακόμα.

Ο Βιγιαφάνιες αποχαιρέτησε χθες τους συμπαίκτες του και οι Πράσινοι θα βάλουν στα ταμεία τους (για την ακρίβεια, θα φύγουν αμέσως για να κλείσουν τρύπες…) κοντά στο 1.000.000 ευρώ.