Η Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ και η Καρολίν Βοζνιάκι από τη Δανία θα διεκδικήσουν αύριο στη Rod Laver Arena της Μελβούρνης τον τίτλο στο Οπεν της Αυστραλίας, που θα είναι ο πρώτος σε Γκραν Σλαμ στην καριέρα τους.

Και για τις δύο, είναι η τρίτη παρουσία τους σε τελικό Γκραν Σλαμ. Η 26χρονη Σιμόνα Χάλεπ αγωνίστηκε δύο φορές σε τελικό του Ρολάν Γκαρός, αλλά ηττήθηκε πέρυσι από τη Γέλενα Οσταπένκο και το 2014 από τη Μαρία Σαράποβα.

Η 27χρονη Καρολίν Βοζνιάκι έχασε δύο τελικούς στο αμερικανικό Οπεν, από την Κιμ Κλάιστερς το 2009 και τη Σερένα Ουίλιαμς το 2014.

Στην ημιτελική φάση η Χάλεπ απέκλεισε τη Γερμανίδα Αντζελικ Κέρμπερ (6-3, 4-6, 9-7), ενώ η Βοζνιάκι τη Βελγίδα Ελιζ Μέρτενς (6-3, 7-6).

Είναι ο δεύτερος συνεχόμενος τελικός Γκραν Σλαμ, που δύο αθλήτριες διεκδικούν τον πρώτο τους τίτλο. Αυτό συνέβη στο αμερικανικό Οπεν τον περασμένο Σεπτέμβριο (Σλόαν Στέφενς και Μάντισον Κις), ενώ στην Αυστραλία είχε να συμβεί από το 1980, όταν στον τελικό η Χάνα Μαντλίκοβα είχε νικήσει την τότε μεγάλη ελπίδα της Αυστραλίας Γουέντι Τέρνμπουλ.

Στο μεταξύ, ο Κροάτης Μάριν Τσίλιτς προκρίθηκε στον τελικό των ανδρών, καθώς νίκησε στον ημιτελικό τον Βρετανό Κάιλ Εντμουντ με 6-2, 7-6, 6-2.