Επικύρωσε ο Άρειος Πάγος την ποινή που είχαν επιβληθεί σε τρεις υπευθύνους λούνα παρκ στη Χαλκίδα που κρίθηκαν ένοχοι για τον τραυματισμό ενός 9χρονου κοριτσιού το 2009.
Το παιχνίδι αποδείχθηκε …εφιάλτης για το κοριτσάκι που διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδος όπου μπήκε αμέσως στο χειρουργείο και έγινε αφαίρεση σπλήνας και στην συνέχεια διακομίσθηκε στην εντατική του νοσοκομείου «Παίδων» των Αθηνών.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδος το 2014 επέβαλε σε κάθε ένα από τους τρεις υπεύθυνους, δηλαδή στην ιδιοκτήτρια, την υπεύθυνη του λούνα παρκ και τον χειριστή, φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή, για σωματική βλάβη από αμέλεια.
Οι τρεις καταδικασθέντες προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο και ζήτησαν να αναιρεθεί η καταδικαστική γι΄ αυτούς απόφαση του δικαστηρίου της Χαλκίδας, αλλά οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτησή τους και επικύρωσαν την ποινή που τους επιβλήθηκε.
Οι αρεοπαγίτες του Ποινικού Τμήματος επισημαίνουν ότι το μηχάνημα του συγκεκριμένου παιχνιδιού, έχει κατασκευαστεί για «να λειτουργεί από δύο τουλάχιστον άτομα (χειριστές)» οι οποίοι είναι υπεύθυνοι «να ελέγχουν την κίνηση του οχήματος μέσω του πίνακα ελέγχου και να ελέγχουν ότι όλοι οι επιβάτες έχουν κουμπώσει σφιχτά την κύρια μπάρα επικάλυψης».
Οι ανώτατοι δικαστές, συνεχίζουν επισημαίνοντας ότι οι υπεύθυνοι , επέτρεψαν στην μικρή «η οποία ήταν μόλις 9 ετών, μικροκαμωμένη και αδύνατη, να επιβιβασθεί στο μηχάνημα, παρόλο που οι θέσεις με βάση τον τρόπο προσδεσίματος των επιβατών σ’ αυτές, ήταν προορισμένες για ενήλικες, χωρίς προηγουμένως να έχουν λάβει επιπλέον μέτρα ασφαλείας (όπως π.χ. ζώνες ασφαλείας) ή έστω να την ενημερώσουν για τους κινδύνους που θα μπορούσαν να προκληθούν από τη λειτουργία του μηχανήματος-παιχνιδιού για ορισμένες κατηγορίες επιβατών, όπως μικρότεροι από 1,2μ. σε ύψος, ανάπηρα άτομα, καρδιοπαθείς, κ.λπ.».
Παρά το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενοι κανόνες ασφαλείας επετράπη στο παιδί να ανέβει στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να γλιστρήσει και να τραυματιστεί.