Συνολικά 38 θέσεις γραμματέων σε εννέα υπουργεία ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ. Πρόκειται για προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεων στα υπουργεία: Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σημειώνεται πως πρόκειται για θέσεις τετραετούς θητείας και δικαίωμα συμμετοχής στις προσκλήσεις έχουν τα μέλη του Μητρώου καθώς και υποψήφιοι που δεν υπηρετούν στο δημόσιο τομέα ή υπηρετούν στο δημόσιο τομέα με σχέση άλλη από τη σχέση τακτικού μόνιμου υπαλλήλου ή υπαλλήλου με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ.

Για τη συμμετοχή τους στις εκάστοτε Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση υποψηφιότητας στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr). Διευκρινίζεται πως με την αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά και αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, με στόχο οι υποψήφιοι να αξιολογηθούν πληρέστερα κατά τη διαδικασία επιλογής από το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων (ΕΣΕΔ).

Τρεις προκηρύξεις αφορούν θέσεις γραμματέων στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Πρόκειται για την πλήρωση της θέσης του Διοικητικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για την οποία η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 9 Φεβρουαρίου καθώς και για τις θέσεις του Διοικητικού Γραμματέα του συγκεκριμένου υπουργείου, όπως και αυτή του Ειδικού Τομεακού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού του υπουργείου. Για τις δύο τελευταίες θέσεις η υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 13 Φεβρουαρίου.

Στις 21 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για τις 9 θέσεις γραμματέων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ανάμεσα στις θέσεις αυτές είναι του Διοικητικού Γραμματέα, του Τομεακού Γραμματέα στη Γ.Γ. Βιομηχανίας, του Τομεακού Γραμματέα στη Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και του Τομεακού Γραμματέα στη Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, του Ειδικού Τομεακού Γραμματέα στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΚΤ.

Δύο θέσεις γραμματέων προκηρύχθηκαν στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η υποβολή των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκηρύσσονται τέσσερις θέσεις γραμματέων (Τομεακού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Ειδικού Τομεακού Γραμματέα Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης της ΓΓ για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Τομεακού Γραμματέα της ΓΓ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Τομεακού Γραμματέα της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής). Για τις τρεις πρώτες θέσεις η υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 13 Φεβρουαρίου ενώ για την τελευταία στις 9 Φεβρουαρίου.

Επίσης, για τις τέσσερις θέσεις γραμματέων στο υπουργείο Εσωτερικών οι αιτήσεις ολοκληρώνονται στις 23 Φεβρουαρίου ενώ για τις πέντε θέσεις γραμματέων στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης η προθεσμία λήγει στις 13 Φεβρουαρίου. Στις 16 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων για τις έξι θέσεις γραμματέων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Δύο θέσεις γραμματέων προκηρύχθηκαν στο υπουργείο Τουρισμού (καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων η 13η Φεβρουαρίου) και άλλες τρεις στο υπουργείο Παιδείας με ημερομηνίες τελικής υποβολής την 21η –και μόνο για τη θέση του Τομεακού Γραμματέα της ΓΓ Θρησκευμάτων στις 23 Φεβρουαρίου.