Χθες στη Νέα Σμύρνη οι φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να δουν δύο ομάδες που θα μπορούσαν να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση σχεδόν για όλες τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας.

Ας αρχίσουμε από τη νικήτρια (στο 91′) ομάδα των Ιωαννίνων, που πορεύεται σταθερά σε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια.

Δημιουργώντας τη δική της περίπτωση (σε μικρογραφία βέβαια, αλλά τέσσερα χρόνια δεν είναι και λίγα) Γκέραρντ, με έναν από τους πιο αξιόλογους έλληνες προπονητές, τον Γιάννη Πετράκη, να συμπληρώνει μια τετραετία στον πάγκο της ομάδας –και όπως είπε χθες: «Το απολαμβάνω, είμαι χαρούμενος για αυτό και νιώθω υπερήφανος που βρίσκομαι στην ομάδα».

Με σταθερή διοίκηση (ο Γιώργος Χριστοβασίλης συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια στο τιμόνι της ομάδας) και σοβαρή δουλειά στις ακαδημίες, ήρθε άλλωστε και το κορυφαίο ντιλ στην ιστορία της ομάδας (και ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο ιδιαίτερα όσον αφορά την περιφέρεια), η πώληση του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου, που απέφερε πάνω από 2.000.000 ευρώ στα ταμεία της ομάδας.

Μοναδικό αγκάθι, το θέμα της ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου που επίσης έχει δρομολογηθεί.

Από την άλλη πλευρά, ο Πανιώνιος, μια ιστορική ομάδα που είχε φτάσει να παλεύει σχεδόν κάθε χρόνο για τη σωτηρία της και κάποια στιγμή άρχισαν να την πνίγουν τα χρέη.

Επτά εκατομμύρια ευρώ βρήκε η διοίκηση Ζαμάνη – Δάρρα και κατάφεραν όχι απλά να τα μηδενίσουν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά να έχουν τον Πανιώνιο ανταγωνιστικό φτιάχνοντας καριέρες παικτών και προπονητών.

Αρα και μέσα στην κρίση οι δύο ομάδες δίνουν εδώ και χρόνια το στίγμα τους.