H AEK επέλεξε να δώσει για τέταρτη φορά συγχωροχάρτι στον Ογκνιέν Βράνιες, με τον βόσνιο αμυντικό να επιστρέφει στη δράση απέναντι στη Λαμία και μάλιστα ως βασικός. Ο Μανόλο Χιμένεθ έδωσε μία ακόμα ευκαιρία στον 28χρονο αμυντικό, μετά το νέο πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε λόγω της μη συμμετοχής του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και ο παίκτης υπολογίζεται και πάλι κανονικά.

Πλέον το ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι η επόμενη μέρα. Το πώς όλη αυτή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γύρω από τον Βράνιες μπορεί να μείνει οριστικά πίσω.

Χωρίς φυσικά κανείς να μπορεί να γνωρίζει αν ο βόσνιος αμυντικός θα έχει κάποιο νέο ξέσπασμα στην πορεία, στην περίπτωση για παράδειγμα που δεν επιλεγεί ξανά σε κάποιο ντέρμπι.

Το σίγουρο είναι πως ο δρόμος που επέλεξε η ΑΕΚ για να χειριστεί την υπόθεση Βράνιες εμπεριέχει ρίσκο. Ισως η πώληση του ποδοσφαιριστή, από τη στιγμή μάλιστα που υπήρχε πρόταση για την αγορά του, να ήταν μια πιο ενδεδειγμένη και ασφαλής λύση. Ομως η Ενωση, βάζοντας προφανώς στην πρώτη γραμμή και τον παράγοντα εγωισμό, αποφάσισε να μην κάνει το… χατίρι του Βράνιες. Κόβοντάς του τον δρόμο για τη μεταγραφή στην Αντερλεχτ και στέλνοντας με αυτή την κίνηση και ένα μήνυμα στα αποδυτήρια. Παίρνοντας όμως παράλληλα το ρίσκο να βρεθεί ξανά σε καταστάσεις εσωτερικής αναταραχής. Αφού ο Βράνιες ήταν και παραμένει μια «βραδυφλεγής βόμβα» στο ποδοσφαιρικό τμήμα, που κανείς δεν ξέρει πώς και πότε μπορεί να πυροδοτηθεί.