«Η τύχη μάς έδωσε ότι μας είχε στερήσει παλαιότερα. Γι’ αυτό πιστεύω ότι στο τέλος πάντα αποδίδεται δικαιοσύνη». Ο τεχνικός των Ιωαννίνων Γιάννης Πετράκης παραδέχθηκε ότι η ομάδα του είχε και τύχη για να φύγει νικήτρια από τη Νέα Σμύρνη (1-0) κόντρα στον Πανιώνιο με την κεφαλιά του Θέμη Τζημόπουλου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από κόρνερ του Μανθάτη και πρώτη κεφαλιά του Μπέριου.

Αυτή ήταν και η μοναδική προσπάθεια προς την εστία των Ιωαννίνων (3 τελικές είχαν συνολικά με την τρίτη και φαρμακερή στο 91′), την ώρα που ο Πανιώνιος είχε 13 τελικές (οι 7 στην εστία) και οι αποκρούσεις ήταν 0-7!

Πράγματι, ο Μάρκος Βελλίδης ήταν ο φύλακας άγγελος των φιλοξενουμένων με δύο εξαιρετικές επεμβάσεις μέσα σε ένα τετράλεπτο στα σουτ των Λάμπρου (70′) και Γεσίλ (74′), ενώ χρειάστηκε και τη συμβολή της τύχης (όπως είπε και ο κόουτς της ομάδας) στο 34′ όταν η σέντρα του Λάμπρου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ πιο γεμάτο δοκάρι όταν έκρυψαν την μπάλα στο 43′ Κόντε και Μπετρά, αλλά ο Γιάκος σημάδεψε τον (δεξιό) στύλο του ανήμπορου να αντιδράσει Κότνικ.

Τα Γιάννινα έτσι είχαν χάσει ένα τρίποντο την περασμένη αγωνιστική, όταν γύρισαν αρχικά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο αλλά ισοφαρίστηκαν στις καθυστερήσεις (στο ίδιο λεπτό που σκόραραν τώρα στη Νέα Σμύρνη στο 91′) από την κακή εκτίμηση του τερματοφύλακά τους Γιαννίκογλου και το γκολ του Καρασαλίδη για τους Περιστεριώτες (2-2).

«Οταν δέχεσαι έτσι το γκολ, μόλις στο πρώτο κόρνερ του αντιπάλου, η στενοχώρια είναι τεράστια. Σε ένα παιχνίδι όπου θέλαμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας από την αρχή, δημιουργήσαμε κάποιες καλές στιγμές με αποκορύφωμα αυτή του Γεσίλ, ενώ ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο μία ομάδα υπήρχε μόνο μέσα στο γήπεδο. Δεν κινδυνεύσαμε σχεδόν καθόλου από μία ομάδα που είναι καλή στο τρανζίσιον. Χωρίς να υπάρχει υποψία φάσης όμως δεχθήκαμε γκολ» δήλωσε εμφανώς απογοητευμένος ο τεχνικός του Πανιωνίου Μιχάλης Γρηγορίου.

Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (74′ Σπιριντόνοβιτς), Σαββίδης (46′ Μπραχίμι), Λάμπρου, Ντουρμισάι (63′ Γεσίλ).

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπέριος, Καρανίκας, Γαρουφαλιάς, Γιάκος (73′ Χαλκιαδάκης), Βιντάλ (87′ Σκόνδρας), Μπετρά (59′ Μανθάτης), Κόντε.