Μια τεράστιας σημασίας νίκη, που ήρθε μάλιστα με ανατροπή, πέτυχε η Ξάνθη χθες στα Πηγάδια επικρατώντας με 2-1 του μαχητικού Λεβαδειακού. Παρότι οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ, το σύνολο του Ράσταβατς βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και τις λύσεις στο χορτάρι για να φέρει τα πάνω-κάτω και τελικώς να πάρει τους τρεις βαθμούς που το διατηρούν κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Εχοντας ως πρωταγωνιστή τον Φασίδη, που είχε περάσει ως αλλαγή στο 46′.

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό, με την Ξάνθη να έχει μια πρωτοβουλία στο γήπεδο όμως να μην μπορεί να γίνει απειλητική. Κάτι που της κόστισε, μιας και στο 30′ ο Λεβαδειακός κατάφερε μέσω μιας αντεπίθεσης να ανοίξει το σκορ.

Αρχή με Γιουσούφ

Ο Σουμπίνιο τροφοδότησε με ωραία κάθετη τον Γιουσούφ και αυτός με προβολή έκανε το 1-0. Σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, μιας και τόσο η προσπάθεια του Γέντρισεκ από πλευράς γηπεδούχων όσο και του Μπελγκαζουανί από μεριάς φιλοξενουμένων δεν βρήκαν στόχο.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο προπονητής της Ξάνθης έκανε την πρώτη του αλλαγή. Εξω ο Τριάδης, μέσα ο Φασίδης και παράλληλα εντολή για πίεση ψηλά. Τα παραπάνω απέδωσαν για την ακριτική ομάδα, καθώς στο 57′ έφτασε στην ισοφάριση. Με τον Ντε Λούκας να «εκτελεί» από το σημείο του πέναλτι τον Επασί.

Από εκείνο το σημείο και μετά στο γήπεδο υπήρχε μόνο η Ξάνθη που είχε επιβάλει πλήρως τον ρυθμό της και είχε κλείσει τον Λεβαδειακό στην περιοχή του. Το δεύτερο γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου και στο 64′ επετεύχθη. Ο Φασίδης, που είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή, τελείωσε υποδειγματικά το ωραίο γύρισμα του Ντουρίτσκοβιτς και ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους γηπεδούχους. Μιας και αυτό το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τον Λεβαδειακό να επιχειρεί ανεπιτυχώς να αντιδράσει στις καθυστερήσεις, όπου ήταν και το μοναδικό διάστημα στο οποίο πίεσε ουσιαστικά την Ξάνθη.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Μελιόπουλος, Λισγάρας, Σιλά, Ντε Λούκας (69′ Καμαρά), Μεχία, Τριάδης (46′ Φασίδης), Κίκε (79′ Μπρίτο), Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ.

Λεβαδειακός (Μπερνάρ Ροντρίγκες): Επασί, Τσαμπούρης, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Ντιόγκο, Μητρόπουλος (84′ Καλτσάς), Νιάς, Μπελγκαζουανί (73′ Σαβαντογκό), Σουμπίνιο, Γιουσούφ, Γιακουμάκης.