Είχε ξεχάσει τη γεύση της νίκης – τελευταία φορά που κέρδισε ήταν στις 21 Οκτώβρη. Τη θυμήθηκε όμως στην πρεμιέρα του Γιάννη Μαντζουράκη στον πάγκο της και σε ένα ματς από εκείνα που κωδικοποιούνται ως «μισή κατηγορία». Η Κέρκυρα από το απόγευμα του Σαββάτου δίνει με άλλον αέρα τη μάχη της παραμονής.

Οι Φαίακες έφτασαν τον Απόλλωνα στους 14 βαθμούς και κρατούν  πλέον την τύχη στα χέρια τους. «Οι παίκτες μου έπρεπε να πιάσουν το ταβάνι των ικανοτήτων τους. Εχουμε να κάνουμε δουλειά, αλλά βλέποντας τη διάθεσή τους πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε» σχολίασε ο Μαντζουράκης, που είδε τον Ροζέριο Τουράμ να μιμείται τον… ταχυδρόμο. Χτύπησε δύο φορές ο Βραζιλιάνος (45′ πέν., 75′) και θα μπορούσε να φτάσει στο χατ τρικ αν στο 40′ δεν έστελνε την μπάλα στο δοκάρι.

Ο Πλατανιάς; Ολα ανάποδα. Το πέναλτι του 1-0 ήταν έμπνευση του ρέφερι Ευαγγέλου («σκότωσε την ψυχολογία μας» σχολίασε ο Μανουέλ Ρόκα) ο οποίος απέβαλε και τον Βάντερσον (81′) ολοκληρώνοντας τη δυστυχία των Κρητικών.

Κέρκυρα (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Γεωργίου, Ιωάννου, Γρομητσάρης, Σπίνουλας, Αναστασίου, Σιόντης, Μπαλάφας (73′ Αρτυματάς), Ρόλε (78′ Ζορμπάς), Επσταϊν (69′ Παμλίδης), Τουράμ.

Πλατανιάς (Μανουέλ Ρόκα): Κλάγιτς, Νίλι, Καρυπίδης, Στάμου, Σκαρντοβέλι, Δημούτσος, Μάλσα, Ντουαλά (64′ Στόιτσεφ), Κοροβέσης (76′ Γκζέλτσακ), Ενσικουλού, Πετρόπουλος (88′ Παπανικολάου).