Η ΑΕΚ ήθελε απέναντι στη Λαμία τη νίκη και τίποτα λιγότερο, προκειμένου να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών στο πρωτάθλημα. Βρίσκοντας παράλληλα την ηρεμία που της έλειπε και αποκτώντας καλύτερη ψυχολογία ενόψει των δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθούν. Η Ενωση πέτυχε τα παραπάνω, φτάνοντας στο «τρίποντο» χωρίς να πιάσει ιδιαίτερα υψηλά στάνταρ απόδοσης και με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα της.

Με ίσως πιο αξιοσημείωτη την επιστροφή του Ελντερ Λόπες στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Πορτογάλος αγωνίστηκε έπειτα από καιρό και πάλι στη θέση του και ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Δείχνοντας πως με την παρουσία του εκεί μπορεί να προσδώσει πολλά στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού της ΑΕΚ. Κάτι που σίγουρα καταγράφηκε στο μπλοκάκι του Χιμένεθ ενόψει των αγώνων που έρχονται, όπου η Ενωση θα χρειαστεί να παρουσιαστεί πιο επιθετική σε σχέση με το ντέρμπι του Φαλήρου που προηγήθηκε.

Χωρίς να ανεβάσει στροφές

Η ΑΕΚ πήρε από την αρχή του αγώνα τον έλεγχο απειλώντας μόλις στο 2′ με το σουτ του Μπακασέτα, που σταμάτησε στο δοκάρι. Ωστόσο παρότι κυκλοφορούσε με άνεση την μπάλα, η καλοστημένη άμυνα των γηπεδούχων δεν επέτρεπε στο σύνολο του Μανόλο Χιμένεθ να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες. Τελικά, η Ενωση βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 40′, με τον Χριστοδουλόπουλο να τελειώνει εύκολα μια όμορφη ομαδική προσπάθεια των γηπεδούχων.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Λαμία άγγιξε την ισοφάριση, ο Τσιντώντας όμως νίκησε σε τετ α τετ τον Αναστασόπουλο, γλιτώνοντας την ΑΕΚ από μπελάδες. Στο 63′ ο Λιβάγια έκανε το 2-0 με κοντινό πλασέ, έπειτα από την ασταθή απόκρουση του Πίτκα και κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε. Η Λαμία δεν μπόρεσε να μπει ξανά στο ματς και η Ενωση, κάνοντας και συντήρηση δυνάμεων ενόψει των ντέρμπι που έρχονται, έφτασε στο τέλος σε μια μάλλον άνετη νίκη.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Σιμόες (80′ Αϊντάρεβιτς), Μοράν, Χριστοδουλόπουλος (69′ Κλωναρίδης), Μασούντ, Μπακασέτας, Λιβάγια (72′ Γιακουμάκης).

ΛΑΜΙΑ: Πίτκας, Μπουλούλης, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Παπαργυρίου, Ομο, Αναστασόπουλος, Ορτέγκα (75′ Λινάρδος), Ακόστα (57′ Παντελιάδης), Καραγιάννης, Τσούκαλος (62′ Μπούτνικ).

Για εξτρέμ

Η ΑΕΚ μπορεί απέναντι στη Λαμία να έκανε το καθήκον της, το κενό που υπάρχει όμως στα άκρα της επίθεσης παραμένει. Κάτι που μπορεί να μη φάνηκε στο παιχνίδι του Σαββάτου, σε προηγούμενα όμως –όπως εκείνο απέναντι στη Λάρισα –κόστισε.

Τα παραπάνω φαίνεται ότι φέρνουν τους επικεφαλής της Ενωσης σε διαδικασία αναζήτησης εξτρέμ, έστω και στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Το όνομα του Τούρκου Βολκάν Σε, της Τραμπζοσπόρ, είναι ένα από αυτά που απασχολούν την ΑΕΚ, η οποία προσπαθεί να αποκτήσει τον 30χρονο ακραίο ως ελεύθερο και όχι με τη μορφή δανεισμού. Κάτι που πάντως δεν φαντάζει ιδιαίτερα εύκολο.

Γι’ αυτό και η Ενωση έχει στην ατζέντα της και άλλες λύσεις, όπως του 28χρονου Βούλγαρου Αλεξάνταρ Τόνεφ της Κροτόνε. Την ίδια στιγμή, πάντως, οι πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» θέλουν την ΑΕΚ να δουλεύει και μία ακόμα υπόθεση, που πιθανότατα προέρχεται από την ισπανική αγορά. Και φαντάζει παράλληλα η πλέον δύσκολη από όσες εξετάζονται τη δεδομένη στιγμή.