Η μονομαχία Αρη και Παναχαϊκής στη Φούτμπολ Λιγκ συνεχίζεται, ωστόσο ο χαμένος της 13ης αγωνιστικής είναι ο ΟΦΗ, που δεν σκόραρε στη Λάρισα και γνώρισε την πρώτη ήττα (1-0 από τον Απόλλωνα) ύστερα από τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου έμεινε έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή. Αυτήν τη φορά ο πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ Δημήτρης Μάνος δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά στο δοκάρι, όπως και οι Κοιλιάρας, Ποτουρίδης. Ο ΟΦΗ πλήρωσε τα τρία δοκάρια και ο Απόλλων πήρε τη νίκη με το γκολ του Ανδρέου στο 84′.

«Μας τιμώρησε η μπάλα με τα τρία δοκάρια. Πρέπει να δούμε τη συνέχεια, το επόμενο ματς που είναι πολύ κοντά. Δεν μπορώ να πω ότι οι ποδοσφαιριστές μου δεν προσπάθησαν. Είχαμε τις ευκαιρίες. Πρέπει γρήγορα να ανακάμψουμε και να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα», είπε ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Κι ενώ το πρόγραμμα του Αρη είχε προπόνηση καθώς στην 13η αγωνιστική θα αγωνιζόταν με τον Αχαρναϊκό που αποχώρησε (3-0 α.α.), η Παναχαϊκή καθάρισε από το α’ μέρος το ματς με τη Βέροια (2-0) με γκολ των Μωραΐτη και Φωτάκη και είναι πλέον στο +5 από τον ΟΦΗ. «Πρέπει πάντα να αντιμετωπίζουμε τον αντίπαλο με σοβαρότητα. Ημασταν σοβαροί και πειθαρχημένοι και τελειώσαμε το ματς στο πρώτο μέρος. Την Τετάρτη πάμε σε μία δύσκολη έδρα κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Σπάρτη», είπε ο προπονητής της Παναχαϊκής Σωκράτης Οφρυδόπουλος.

n Επιβλητική εμφάνιση για τον Απόλλωνα Πόντου, που νίκησε 4-1 τον Παναιγιάλειο. Πρωταγωνιστής ο Παναγιώτης Συμελίδης ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ, κέρδισε το πέναλτι και έδωσε την ασίστ στον Μπρίτο για το τέταρτο. Το δεύτερο γκολ του Απόλλωνα σημείωσε ο Κυβελίδης ενώ το πέναλτι αξιοποίησε ο Μπρίτο. Για τον Παναιγιάλειο, που είχε στην αποστολή μόλις 14 παίκτες, μείωσε σε 2-1 ο Σταματής.

n Με πρωταγωνιστή τον αρχηγό Αλέξανδρο Σμυρλή, η Καλλλιθέα νίκησε 3-1 τον Πανσερραϊκό, που είχε προηγηθεί με τον Γκούρτσα (16′). Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Συριόπουλος ισοφάρισε και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Σμυρλής. «Μεγάλη σημασία έχει το ψυχολογικό κομμάτι και αυτό που θα κερδίσει η ομάδα μέσα από αυτό το αποτέλεσμα» σχολίασε ο τεχνικός της Καλλιθέας Γιώργος Κορακάκης.

Στα άλλα ματς: ΑΟΧ/Κισσαμικός – Αιγινιακός 3-1, Τρίκαλα – Αναγέννηση Καρδίτσας 1-1, ΑΕ Καραϊσκάκης – Δόξα Δράμας 0-0, Εργοτέλης – Σπάρτη 0-0.

Βαθμολογία: Αρης 33, Παναχαϊκή 32, ΟΦΗ 27, Τρίκαλα 23, Κισσαμικός (12 αγ.) και Σπάρτη από 21.