H Πελοπόννησος γιορτάζει καθώς «πλήγωσε» σοβαρά τη Θεσσαλονίκη με Κόροιβο Αμαλιάδας και Προμηθέα Πάτρας να φέρνουν τα πάνω κάτω και να νικούν για δεύτερη φορά φέτος Αρη και ΠΑΟΚ αντίστοιχα!

Η ομάδα της Αμαλιάδας με χρυσό καλάθι του Κάρσον (10 π.) στην εκπνοή έκανε την ανατροπή της χρονιάς (από το -11 στο 30′) και επικράτησε του Αρη στο Αλεξάνδρειο (68-66).

Ενώ ο εκπληκτικός (4ος στη βαθμολογία) Προμηθέας Πάτρας με 22 πόντους του Χολ επικράτησε στην Πάτρα με 81-68 του ΠΑΟΚ.

Δύο ομάδες που κρατούσαν καθηλωμένη όλη την Ελλάδα τη δεκαετία του 1980 στους αξέχαστους τελικούς για πρωτάθλημα και Κύπελλο, προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους ξανά αλλά με μεγάλα εμπόδια.

Ο ΠΑΟΚ είναι πιο υγιής διοικητικά, αλλά έχει συνεχόμενες μεγάλες ήττες στην περιφέρεια (Λάρισα, Πάτρα, Λαύριο) αν και έχει και πολλά παράπονα για διαφορετική αντιμετώπιση από τη διαιτησία, που τα εξέφρασε έντονα και πάλι.

Ο Αρης είναι πιο εγκλωβισμένος όσο ο Νίκος Λάσκαρης κρατάει την καρέκλα της διοίκησης χωρίς να δίνει τις μετοχές αλλά ούτε και λύσεις.

Αν και εξετάζει –όπως λέει –τις εναλλακτικές προτάσεις που έχει στα χέρια του (από επιχειρηματίες που αναλαμβάνουν και σημαντικό μέρος των χρεών).

Το ποτήρι μετά τη χθεσινή ήττα έχει ξεχειλίσει και η ομάδα μπαίνει πλέον και σε αγωνιστικές περιπέτειες.

– Η ΑΕΚ έμαθε να νικάει εκτός έδρας και με τον Βασίλη Καββαδά να δεσπόζει κάτω από τα καλάθια (16 π. και 9 ριμπ.) έφυγε με το «διπλό» από τα Τρίκαλα (82-71) κόντρα στην ομώνυμη ομάδα (Τζόουνς 13) που βρίσκεται πλέον σε δυσχερή θέση.

Καθώς ο Πανιώνιος (Κράβιτς 16) επιβλήθηκε του ΓΛ Φάρου (Παπαντωνίου 17) με 74-66 και για πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν ξεκόλλησε από την τελευταία θέση, υπερτερώντας στην ισοβαθμία της θεσσαλικής ομάδας.

– Εκπληκτικό ρεκόρ στην ιστορία της Α2 πέτυχε το Περιστέρι, που με τη νίκη του επί του Αμύντα έκλεισε έναν γύρο αήττητο (15/15) και απλώς περιμένει τη λήξη του πρωταθλήματος για να επικυρώσει τυπικά την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία.

– Εκατοντάδες Ελληνες περίμεναν υπομονετικά στις εξέδρες του Χάρις Μπρέντλεϊ Σέντερ, στο Μιλγουόκι, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να βγει από τα αποδυτήρια για να τον αποθεώσουν εκ νέου. Ο Greek Freak, που μόλις είχε επιστρέψει στην αγωνιστική δράση έπειτα από 8 μέρες, ήταν εκπληκτικός κόντρα στους Νετς οδηγώντας την ομάδα του σε άνετη νίκη (116-91).

Σε μια εξαιρετική βραδιά σημείωσε 41 πόντους με εξαιρετική στατιστική (11/17 δίπ., 3/3 τρ., 10/11 β., 13 ριμπ., 7 ασίστ, 2 κλεψ., 2 κοψ.) και στο τέλος τραγούδησε τον εθνικό ύμνο μαζί με τους Ελληνες που βρέθηκαν στο Μιλγουόκι, τους ευχαρίστησε για την συμπαράσταση και αυτοί φώναζαν ρυθμικά τη λέξη «MVP» δείχνοντας την επιθυμία τους να βγει ο Γιάννης για πρώτη φορά πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου.