Η χρήση του VAR δημιούργησε κομφούζιο στο Ανφιλντ και έγινε αντικείμενο συζήτησης, καθώς σε ένα ημίχρονο χρειάστηκε να γίνει χρήση τρεις φορές!

Η Γουέστ Μπρομ νίκησε τη Λίβερπουλ και το… VAR και με 3-2 προκρίθηκε στους 16 του Κυπέλλου Αγγλίας, ωστόσο ο διαιτητής Γκρεγκ Πόουσον θα χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα για να ξεχάσει αυτό το εφιαλτικό βράδυ.

Αυτοί που μπερδεύτηκαν περισσότερο ήταν οι θεατές, καθώς έβλεπαν τον διαιτητή να συνεννοείται με τον υπεύθυνο, Αντρε Μάρινερ και στη συνέχεια να τρέχει να δει τη μικρή οθόνη στην άκρη του γηπέδου.

«Ηταν περίεργο να είσαι στον πάγκο και να περιμένεις αρκετή ώρα για την απόφαση», σχολίασε ο προπονητής της Γουεστ Μπρομ, Αλαν Πάρντιου, ο οποίος είχε αρκετές ενστάσεις για τη χρήση του. Λιγότερο ενοχλημένος απ’ όλα αυτά εμφανίστηκε ο Γιούργκεν Κλοπ. «Σοβαρά λάθη διορθώθηκαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού» υποστήριξε.

Η πρώτη χρήση έγινε πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο, όταν ακυρώθηκε γκολ της Γουέστ Μπρομ ως οφσάιντ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Πόουσον διέκοψε και πάλι το παιχνίδι καθώς ο Σαλάχ ανατράπηκε από τον Λίβερμορ. Οταν είδε το βίντεο έδειξε πέναλτι. Το σκηνικό επαναλήφθηκε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν έγινε το 3-1 για τη Γουέστ Μπρομ. Αυτήν τη φορά το VAR ευνόησε τους φιλοξενούμενους, καθώς ήταν αυτογκόλ του Μάτιπ!

Κι άλλες εκπλήξεις

Οι εκπλήξεις στην Κύπελλο Αγγλίας συνεχίστηκαν και στον 4ο γύρο. Η πρωτοπόρος της Λιγκ 1, Γουίγκαν απέκλεισε τη Γουέστ Χαμ (2-0), ενώ

ο Χάρι Κέιν λύτρωσε στο 83′ την Τότεναμ από τον αποκλεισμό (1-1), καθώς η Νιούπορτ είχε προηγηθεί από το 38′ με τον Αμοντ. Οι δύο ομάδες θα δώσουν δεύτερο ματς, αυτήν τη φορά στο Λονδίνο. Αντίθετα, εύκολα συνεχίζουν η Τσέλσι (3-0 τη Νιούκαστλ) και η Μάντσεστερ Σίτι (2-0 στο Κάρντιφ).

Αλλα αποτελέσματα: Σέφιλντ Γουέν – Ρέντινγκ 3-1, Γεόβιλ – Μάντσεστερ Γ. 0-4, Πίτερμπρο – Λέστερ 1-5, Χάντερσφιλντ – Μπέρμιγχαμ 1-1, Νοτς Κάουντι – Σουόνσι 1-1, Ντονς – Κόβεντρι 0-1, Μίλγουολ – Ροτσντέιλ 2-2, Σαουθάμπτον – Γουότφορντ 1-0, Μίντλεσμπρο – Μπράιτον 0-1, Χαλ -Νότιγχαμ 2-1, Σέφιλντ Γιουν. – Πρέστον 1-0.