Υπό άλλες συνθήκες δεν θα το συζητούσαμε παραπάνω. Ο Ολυμπιακός έπειτα από «εννέα στα εννέα» δεν πέρασε από την Τρίπολη. Δηλαδή από μια έδρα όπου φέτος ήδη έχασε η ΑΕΚ και που, τέλος πάντων, αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα μπλόκα της επαρχίας. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για κάποια σπουδαία απώλεια. Τι αναγκάζει τη διαφοροποίηση στον τρόπο προσέγγισης; Η μάχη της κορυφής. Το γεγονός ότι τρεις ομάδες πάνε σε απόσταση βολής σχεδόν ολόκληρη τη διαδρομή αναγκάζοντας κάθε λάθος να μοιάζει με… καταστροφή.

Τι επιβάλλεται; Προφανώς ψυχραιμία και καθαρό μυαλό, πόσω μάλλον σε αυτό το χρονικό σημείο που έχει μπει στην εξίσωση και το Κύπελλο. Εχει ακόμη 11 αγωνιστικές για το πρωτάθλημα. Το ένα τρίτο της χρονιάς είναι μπροστά. Ο Ολυμπιακός δεν έχει σχέση με την ομάδα που έφερε 1-1 στον πρώτο γύρο με τον Αστέρα, στο Καραϊσκάκης σε ένα αποτέλεσμα που εάν και εφόσον θα του στοιχίσει πολύ περισσότερο από το χθεσινό. Ο,τι έγινε στην Τρίπολη… πρέπει να μείνει στην Τρίπολη. Οι Ερυθρόλευκοι την Κυριακή κιόλας υποδέχονται την ΑΕΚ και εκεί όντως δεν έχουν δικαίωμα στο λάθος, μιας και το συγκεκριμένο ματς είναι…εξάποντο. Οι τρεις βαθμοί του νικητή και οι άλλοι τόσοι που δεν θα πάρει ο χαμένος.

Είναι έμπειρος ο Ολυμπιακός σε τέτοιες καταστάσεις. Πρέπει να το αποδείξει. Οχι σκεπτόμενος το σερί που μόλις έχασε, αλλά τους τρόπους με τους οποίους θα χτίσει το επόμενο. Εκείνο που εάν και εφόσον θα κρατήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στον Πειραιά.