Ο Λιονέλ Μέσι με εκτέλεση φάουλ καθάρισε για την Μπαρτσελόνα, η οποία πήρε μια δύσκολη νίκη επί της Αλαβές (2-1) που προηγήθηκε με τον Γκουιντέτι (23′) και κράτησε προβάδισμα έως το 72′. Ο Σουάρες ισοφάρισε κι ενώ η μπάλα φάνηκε να προσκρούει και στο χέρι του Πικέ, ενώ ο Μέσι σκόραρε για το 2-1 στο 84′. Τρία λεπτά αργότερα οι παίκτες της Αλαβές ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Ουμτιτί.

Η Βαλένθια πλήρωσε τον αποκλεισμό της Ρεάλ στο Κύπελλο. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έφυγε από το Μεστάγια με το επιβλητικό 4-1 και πέτυχε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, ύστερα από τρεις μήνες. Αυτό είχε να συμβεί από τον Οκτώβριο, όταν είχε πετύχει τέσσερις συνεχόμενες νίκες κόντρα σε Αλαβές, Εσπανιόλ, Χετάφε και Εϊμπαρ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 100 πέναλτι με τη Ρεάλ, καθώς εκτέλεσε δύο κόντρα στη Βαλένθια σημειώνοντας τα δύο πρώτα γκολ.

«Είχαμε ένα σπουδαίο παιχνίδι, ήμασταν συγκεντρωμένοι και αυτή η ομάδα δεν έχει χάσει τον χαρακτήρα της. Ξέρουμε ότι έχουμε παίξει άσχημα σε κάποια ματς, αλλά με εμφανίσεις όπως αυτή με τη Βαλένθια θα έχουμε πάλι καλά αποτελέσματα», είπε ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Κέιλορ Ναβάς.

Τόρες, Γκριεζμάν, Τόμας αναπλήρωσαν το κενό του Ντιέγκο Κόστα και με δικά τους γκολ η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε 3-0 τη Λας Πάλμας και παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. «Δεν ήταν εύκολο, καθώς είχαμε να διαχειριστούμε τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, ενώ απουσίαζαν και οι Κόστα, Γκαμεϊρό» σημείωσε ο Ντιέγκο Σιμεόνε.

Σοκ για τη Σεβίλλη, καθώς δέχθηκε την ισοφάριση από τη Χετάφε στις καθυστερήσεις (1-1). Ο 23χρονος αμυντικός της Εσπανιόλ, Μάριο Ερμόσο, πέτυχε χατ-τρικ στο ματς με τη Λεγανές, η οποία νίκησε 3-2. Ο Ερμόσο πέτυχε δύο αυτογκόλ, ενώ το τρίτο ήταν στη… σωστή εστία.

Αλλα αποτελέσματα: Λα Κορούνια – Λεβάντε 2-2, Μάλαγα – Τζιρόνα 0-0, Βιγιαρεάλ – Σοσιεδάδ 4-2, Μπιλμπάο – Εϊμπαρ 1-1.

Βαθμολογία(21 αγ.): Μπαρτσελόνα 57, Ατλέτικο 46, Βαλένθια 40, Ρεάλ 38, Βιγιαρεάλ 37.