Δυσαρέσκεια εξέφρασαν στον Ολυμπιακό με τη διαιτησία των Πηλοϊδη, Αναστόπουλου, Παναγιώτου. Κυρίως, με τα 4 φάουλ με τα οποία φορτώθηκε νωρίς ο Τζαμέλ ΜακΛιν, αλλά και τα 5 του Μιλουτίνοβ. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» Γιάννης Σφαιρόπουλους δήλωσε αρχικά μιλώντας στην κάμερα της Cosmote TV «όλη η Ελλάδα είδε πως κέρδισε ο Παναθηναϊκός» για να αναφερθεί στους διαιτητές και στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς. Εντονα παράπονα για τα σφυρίγματα των διαιτητών εξέφρασε αργότερα και ο Κώστας Παπανικολάου.

Στην κάμερα της Cosmote TV o Σφαιρόπουλος είπε: «Να ρωτήσετε τους 3 διαιτητές. Αυτοί διαμόρφωσαν σήμερα το αποτέλεσμα και αυτούς να ρωτήσετε τι πρόσημο έβαλαν στον Ολυμπιακό. Συγχαρητήρια στην ελληνική διαιτησία. Όλη η Ελλάδα είδε πως κέρδισε ο Παναθηναϊκός. Μπράβο τους».

O Γιάννης Σφαιρόπουλος παρέμενε εκνευρισμένος από την αντιμετώπιση των διαιτητών και όταν εισήλθε στην αίθουσα των συνεντεύξεων Τύπου του ΟΑΚΑ. «Το σημερινό ματς κρίθηκε ξεκάθαρα από τη διαιτησία. Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη περίοδο σκόραρε μόνο δύο καλάθια, ενώ τα υπόλοιπα ήταν με βολές. Το ίδιο έργο συνεχίστηκε κι αυτό συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο. Οι Μακλίν και Μιλουτίνοφ φορτώθηκαν με τρία φάουλ κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα πως σημαδεύτηκαν. Στο δεύτερο ημίχρονο στην εξίσωση μπήκε και ο κύριος Πηλοΐδης, συνεχίζοντας το έργο του Παναγιώτου, δίνοντας αφειδώς σφυρίγματα εις βάρος μας.

Εμείς ήμασταν μπροστά σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κι αυτό φαίνεται και στα στατιστικά. Μάλιστα οι διαιτητές για να μας “χρυσώσουν το χάπι”, μας έδωσαν σφυρίγματα, όταν το ματς είχε κριθεί».

Σε ερώτηση αν θεωρεί πως ο Ολυμπιακός ευνοείται στα ματς της Ευρωλίγκα, ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά απάντησε: «Ο Παναθηναϊκός σούταρε πολλές βολές στο προηγούμενο ματς και ο αντίπαλος προπονητής, μάλιστα διαμαρτυρήθηκε».

Τέλος, όσον αφορά για το αγωνιστικό κομμάτι, ο Σφαιρόπουλος τόνισε: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, προσπαθήσαμε σήμερα και γενικά είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου. Σίγουρα αυτή την περίοδο δεν παίζουμε καλά, έχουμε παίκτες, που έχουν επιστρέψει από τραυματισμό και πρέπει να βρουν ρυθμό, όπως είναι ο Μιλουτίνοβ. Δεν είναι εύκολο να παίζουμε συνέχεια με απουσίες και πιστέψτε με, όταν θα είμαστε όλοι υγιείς, θα είμαστε καλύτεροι. Την πρώτη Γενάρη ήμασταν πρώτοι στην Ευρωλίγκα κι αυτό λέει πολλά. Είμαστε μέσα και στους τρεις στόχους μας και περιμένουμε κάποιους παίκτες να βρουν τη φόρμα τους. Σίγουρα θα βελτιωθούμε να είστε σίγουροι».