Δύο άτομα συνελήφθησαν χθες από την Αστυνομία για ληστεία εις βάρος πεζών στην περιοχή Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου. Είχαν προηγηθεί επιστολές πανεπιστημιακών για κλοπές, κρούσματα βίας και επιθέσεις με μαχαίρια εις βάρος φοιτητών στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Οι δυο συλληφθέντες ηλικίας 34 και 36 ετών ανακοινώθηκε από την Αστυνομία ότι ευθύνονται για την έξαρση των κρουσμάτων βίας και ληστειών εις βάρος πεζών μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο. Μάλιστα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

«ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ». Η Σύγκλητος του Ιδρύματος εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται  ότι «η προάσπιση του χώρου του πανεπιστημίου από παραβατικές ενέργειες δεν είναι ευθύνη των μελών ΔΕΠ, των εργαζομένων και των φοιτητών, αλλά ευθύνη και έργο της Πολιτείας, η οποία με το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό οφείλει να διατηρήσει την ασφάλεια γύρω από την πανεπιστημιούπολη και τους υπόλοιπους πανεπιστημιακούς χώρους». «Η κρατική επιχορήγηση στην παρούσα φάση δεν επαρκεί να καλύψει πλήρως ούτε τις ανελαστικές λειτουργικές δαπάνες όπως είναι η φύλαξη και η ηλεκτρική ενέργεια» τονίζουν οι πανεπιστημιακοί. Και προσθέτουν ότι «το προσωπικό φύλαξης του πανεπιστημίου δεν αποτελεί μηχανισμό καταστολής και δεν έχει αντίστοιχες αρμοδιότητες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία».