Η ΑΕΚ συζήτησε την περίπτωση του Πορτογάλου Μπεμπέ, ο οποίος ανήκει Εϊμπάρ, ωστόσο τελικά η μεταγραφή (με μορφή δανεισμού) δεν προχώρησε. Η ΑΕΚ έκανε την πρόταση στην Εϊμπαρ, αυτή όμως δεν απάντησε και έτσι,η ελληνική ομάδα απέσυρε το ενδιαφέρον.

Ο Μπεμπέ είναι ένας αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός που είχε γίνει παγκοσμίως γνωστός το 2010 όταν αποκτήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 10.000.000 ευρώ χωρίς να έχει παίξει ποτέ ποδόσφαιρο σε επίπεδο α΄ κατηγορίας! Ο μύθος τότε ανέφερε ότι η καριέρα του εκτοξεύτηκε από τη συμμετοχή του σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα αστέγων. Πράγματι, χρόνια αργότερα το επιβεβαίωσε ο ίδιος. Δεν υπήρξε ποτέ άστεγος, αλλά πέρασε οκτώ χρόνια της ζωής του σε ορφανοτροφείο. Τον απέκτησε ως ελεύθερο το 2010 η Γκιμαράες και στη συνέχεια τον πούλησε στη Γιουνάιτεντ.

Ο Μπεμπέ δεν στέριωσε όπου κι αν έπαιξε και τα τελευταία επτά χρόνια έχει αγωνιστεί σε οκτώ ομάδες. Πέρασε και δεν… ακούμπησε από τη Γιουνάιτεντ, την Μπενφίκα, τη Μπεσίκτας και την Κόρντομπα, στάθηκε κάπως καλύτερα στην Εϊμπαρ, τη Ρίο Αβε και την Βαγεκάνο, ενώ έκανε καταπληκτική για τα δεδομένα του σεζόν το 2013/14 με την Πάσος Φερέιρα.