Σαράντα ημέρες. Τόσο διήρκεσε η παραμονή του Ολυμπιακού στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας. Από τις 17 Δεκεμβρίου και τη νίκη επί του ΠΑΣ μέχρι την ισοπαλία της Κυριακής στην Τρίπολη, που επέτρεψε την προσπέραση του ΠΑΟΚ. Αν ήταν διάλειμμα ή αν οι Πειραιώτες θα καταφέρουν τη μεγάλη επιστροφή; Θα το (απο)δείξει η συνέχεια της διαδρομής. Το σίγουρο είναι ότι στο μεγάλο Λιμάνι ήδη ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την πιο σημαντική αγωνιστική εβδομάδα της σεζόν. Την πιο απαιτητική, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη.

Από την Κυριακή 4/2 ώς την Κυριακή 11/2, τρεις αναμετρήσεις που εν πολλοίς αποτελούν την πυξίδα των Ερυθρολεύκων ώς το φινάλε της σεζόν. Οι δύο με την ΑΕΚ για πρωτάθλημα (εντός) και Κύπελλο (εκτός στις 7/2) και ο επίλογος στο Περιστέρι και το ματς με τον Ατρόμητο για τη Σούπερ Λίγκα. Στον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός στα ματς με ΑΕΚ (εκτός) και Ατρόμητο (εντός) δεν πήρε ούτε βαθμό. Εννοείται πως θέλει να σκουπίσει και τους έξι. Οσο για τον δεύτερο προημιτελικό; Το 0-0 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης θυμίζει ότι τα πολλά λόγια είναι περιττά.

Οι Πειραιώτες έχουν καρδιά πρωταθλητή. Σε μια σεζόν που έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο, με τρεις διαφορετικούς προπονητές, το χειρότερο ξεκίνημα εδώ και πολλά χρόνια και ένα ολόκληρο «σύστημα» εναντίον τους, όχι μόνο δεν έχουν παραιτηθεί, αλλά ακόμη και τώρα κρατούν την τύχη στα χέρια τους για το νταμπλ.

Η εικόνα στην Τρίπολη δεν ήταν όντως η ενδεδειγμένη, ειδικά ώς τα μισά του δρόμου. Ο Ολυμπιακός όμως ακόμη και έτσι αντέδρασε. Ισοφάρισε το γκολ του Ιγκλέσιας, είχε δοκάρι, ανάγκασε τον αντίπαλο πορτιέρο σε δύο-τρεις σπουδαίες επεμβάσεις. Δεν το γύρισε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το προσπάθησε ώς το φινάλε…

Τα καλά νέα για τον Οσκαρ Γκαρσία (που από χθες είναι στην Ισπανία από όπου επιστρέφει αύριο) είναι ότι από την Κυριακή ξαναπάτησε χορτάρι ο Οτζίτζα Οφόε, ένας ποδοσφαιριστής με κυβικά MVP. Ο Βέλγος γύρισε σε μια περίοδο που η ανάγκη στη μεσαία γραμμή είναι μεγάλη. Ο κανονικός Οτζίτζα, που θα μπει και θα παραμείνει σε τροχιά εντεκάδας, είναι «χειμερινή» μεταγραφή. Παράλληλα, για το ματς με την ΑΕΚ είναι διαθέσιμος και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί. Ουσιαστικά δύο προσθήκες ενδεκάδας.