Γεννημένος την πρώτη ημέρα του Μαρτίου (του 1987) ο Κέι Σι Ρίβερς ανήκει στο ζώδιο των Ιχθύων, αλλά όποτε βρίσκεται απέναντι στον Ολυμπιακό (φαίνεται πως) παίρνει μεταγραφή στη συνομοταξία των Ταύρων! Βλέπει δηλαδή μπροστά του το κόκκινο χρώμα και εκστασιάζεται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο στη δική του απόδοση όσο και στα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού.

Το χθεσινό έργο δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα remake των προηγούμενων, άλλωστε ο ανιψιός του Μπάιρον Ντίνκινς (Πανιώνιος, Παναθηναϊκός, Ηρακλής, Περιστέρι) είναι σεσημασμένος για τα ανδραγαθήματά του κόντρα στους Ερυθρόλευκους και ως εκ τούτου έχει επικηρυχθεί στην ευρύτερη περιοχή Πειραιώς!

Ετυχε κιόλας να διανύουμε τον Ιανουάριο, μεσούντος του οποίου πέρυσι ο Ρίβερς οργίασε και μάλιστα τότε οι ποταμοί (Rivers) έγιναν χείμαρροι: σε τρία απανωτά ντέρμπι Αιωνίων στις 6, στις 16 και στις 30 Ιανουαρίου του 2017 ο Αμερικανός γκαρντ είχε σκοράρει 76 πόντους με 18/26 δίποντα, 11/17 τρίποντα και 7/8 βολές και χθες λίγο προτού βγει ο πρώτος μήνας του 2018 βάδισε την πεπατημένη…

Στη ζώνη του λυκόφωτος

Ο Ρίβερς μπορεί να κοκορεύεται ότι είναι παίκτης των ντέρμπι. Προς επίρρωσιν τούτου, ας σημειωθεί ότι με τους 16 πόντους που πέτυχε χθες ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2015 με τη Ρεάλ Μαδρίτης (κόντρα στον Ολυμπιακό επί του οποίου σκόραρε πέντε σε 18 λεπτά) μοστράρει πλέον σε σύνολο 13 αγώνων έναν μέσο όρο (14.0), που δεν τον έχουν ούτε ο Διαμαντίδης, ούτε ο Καλάθης, ούτε ο Σπανούλης! Και μάλιστα με 37/64 δίποντα, 32/65 τρίποντα και 13/19 βολές σε σκληρές μονομαχίες στις οποίες πέφτει το ξύλο της… αρκούδας, κατεβαίνουν τα ποσοστά και χαμηλώνουν τα σκορ. Ο Ρίβερς ξαναβρέθηκε χθες στη ζώνη του λυκόφωτος, αφού προηγουμένως και για έναν μήνα περπάτησε μέσα στο σκοτάδι και από χείμαρρος έμοιαζε με ξεραμένο ποταμό, έχοντας 15/60 τρίποντα, μεταξύ αυτών και κάποια airball στα οποία οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού τον αποθέωναν για να τον ενθαρρύνουν!

Χθες λοιπόν ο Ρίβερς άλλαξε πάλι το βαπτιστικό όνομα του και (ως είθισται κόντρα στον Ολυμπιακό) από Κέι Σι μεταμορφώθηκε σε… Καίει Σι! «Δεν νιώθω ότι μου συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο σε αυτά τα ντέρμπι, απλώς βγαίνω και παίζω το μπάσκετ μου σε μια καλή ομάδα με σπουδαίους συμπαίκτες» σχολίασε. «Πέρασα μια δύσκολη φάση, αλλά ήρθε πάλι η στιγμή μου».