Δεν υπάρχει μονάδα μέτρησης για την ευγνωμοσύνη, αλλά στην περίπτωση του Θέμη Τζημόπουλου θα μπορούσε να αποτυπωθεί αριθμητικά σε μίλια!

Περίπου ένα 24ωρο ταξιδεύει αεροπορικώς για να ενσωματωθεί στην Εθνική Νέας Ζηλανδίας, δίχως να συνυπολογίζεται η αναμονή στους ενδιάμεσους σταθμούς. Τρεις φορές επιβιβάζεται ακολουθώντας την αερογραμμή Ιωάννινα – Αθήνα – Ντουμπάι (ή Ντόχα) – Οκλαντ!

Αυτή δε η τελευταία πτήση των 8.819 μιλίων μνημονευόταν για ένα διάστημα ως η μεγαλύτερη σε διάρκεια (17 ώρες) ανά τον κόσμο.

Προς τι αυτή η ταλαιπωρία; Ο λόγος είναι πατρογονικός. Ο Τζημόπουλος δείχνει την ευγνωμοσύνη του προς τη χώρα που βοήθησε τον παππού και τη γιαγιά του να αποδράσουν από τη φτώχεια της Ελλάδας το 1963. Εναν μήνα ταξίδεψαν με το καράβι για να φτάσουν τότε στη γη της επαγγελίας και έναν χρόνο μετά γεννήθηκε στην πόλη Ουέλινγκτον η κόρη τους Σοφία, μητέρα του Θέμη. Η παλιννόστηση επανέφερε την οικογένεια Μήτρακα στην Ελλάδα το 1980, αλλά το 1984 πήραν ξανά τον δρόμο της ξενιτιάς. Μόνο που ο έρως κράτησε πίσω τη θυγατέρα και έναν χρόνο μετά κατέφθασε με… πελαργό ο Θέμης.

Στα 13 του πρωτογνώρισε τη δεύτερη πατρίδα του (παίζοντας και στην Wellington Olympic για ένα καλοκαίρι) επ’ ευκαιρία του ταξιδιού για τον γάμο τού θείου του Βασίλη.

Πού να φανταζόταν τότε ότι από το 2015 θα ταξίδευε με business class (με κάθισμα – κρεβάτι, ταινίες, γεύματα) για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εθνική Νέας Ζηλανδίας; Εν έτει 2018 έχει 14 συμμετοχές και 1 γκολ, ενώ φλέρταρε με την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Ας όψεται το μπλόκο του Περού στα πλέι οφ.

Στην Εθνική, παρεμπιπτόντως, αγωνίζεται κατά κανόνα ως στόπερ, ενώ στον ΠΑΣ Γιάννινα έχει ρόλο μπαλαντέρ. Είναι ο ρυθμιστής του συστήματος αγωνιζόμενος είτε ως (τρίτος) στόπερ είτε ως αμυντικός μέσος.

Πρόκειται, άλλωστε, για παίκτη που κόβει, ράβει και όποτε βρει την ευκαιρία σκοράρει! Οπως προχθές στη Νέα Σμύρνη που υπέγραψε το διπλό του ΠΑΣ Γιάννινα (0-1).

Ο πανηγυρισμός – πιπίλα είναι αφιερωμένος στη 18 μηνών κόρη του που βαφτίστηκε Σοφία – Νεφέλη προς τιμήν της νεοζηλανδέζας γιαγιάς!