To ‘γραφε φαίνεται το ριζικό του Ντίνου Μήτογλου ότι πάντοτε κάτι (καλό) θα του συμβαίνει σε αγώνες με τον Ολυμπιακό και προχθές είδε αυτό το κισμέτ να επιβεβαιώνεται…

Το ημερολόγιο έδειχνε 30 Νοεμβρίου του 2013, όταν δύο λεπτά και 27 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα Ολυμπιακός-Αρης (93-61), στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τον φώναξε από την εσχατιά του πάγκου ο Βαγγέλης Αγγέλου και του επιφύλαξε το βάπτισμα του πυρός στην Α1…

Εκείνη τη σεζόν ο αλλαξόπιστος γιος του παλαίμαχου σέντερ μπακ της Δόξας Δράμας και του ΠΑΟΚ Δημήτρη Μήτογλου έπαιξε σε άλλα δυο ματς του Αρη (με τον ΚΑΟΔ και τον Παναθηναϊκό), ακολούθησε η τριετής κολεγιακή καριέρα του στο Wake Forest και το περασμένο καλοκαίρι παλιννόστησε για να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Και έτυχε προχθές, πάλι κόντρα στον Ολυμπιακό, να εξελιχθεί σε έναν ξαφνικό και απροσδόκητο, πλην καθοριστικό παράγοντα της νίκης των Πρασίνων, τρυγώντας τα επτά λεπτά και 58 δευτερόλεπτα δημοσιότητος, με αποκορύφωμα το τρίποντο για το 61-53: ένα τρίποντο που προέκυψε όχι στην τύχη ή από συγκυρίες, αλλά από το σχέδιο και τη σαφή εντολή του Τσάβι Πασκουάλ στο προηγούμενο τάιμ άουτ!

Τεσσάρι αλλά… τριάρι

Ενδεχομένως στο πρόσωπο του γεννημένου στις 11 Ιουνίου του 1996 φόργουορντ, ο Παναθηναϊκός βλέπει μια νέα εκδοχή του Αντώνη Φώτση· άλλωστε, ο Μήτογλου έχει ύψος πενταριού, αλλά στην πραγματικότητα είναι τεσσάρι με συνήθειες τριαριού!

«Ασφαλώς η θέση του είναι τριαροτεσσάρι» καταφάσκει ο Θεόδωρος Ροδόπουλος, που τον πήρε στα χέρια του στην ακαδημία Αστέρια και τον έπλασε ως πολλά υποσχόμενο μπασκετμπολίστα μετά την αποτυχημένη απόπειρά του να παίξει ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ και ενώ, όπως έχει πει ο ίδιος, «ο μπαμπάς μου έπαθε ταράκουλο»! Εκεί, στα γήπεδα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και της Μίκρας ο άλλοτε προπονητής της μεγάλης ΧΑΝΘ, του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή έπλασε τον Μήτογλου ως αυτό που ο ίδιος πιστεύει και τον προόριζε να γίνει: «Ενα μοντέρνο τριάρι, άλλωστε τον έβαζα σε αυτή τη θέση, ενώ ο επόμενος ψηλότερος παίκτης μας ήταν μόλις 1μ.95, πιστεύοντας ότι μπορεί να εξελιχθεί σε φόργουορντ ανωτάτου επιπέδου» σχολιάζει ο κορυφαίος γκουρού του ελληνικού μπάσκετ. «Από τεχνικής πλευράς έχει όλα τα προσόντα για να διαπρέψει. Υστερεί μόνο στην ταχύτητα των ποδιών, αλλά την καλύπτει με το ύψος και την εκτελεστική δεινότητά του και ταυτόχρονα είναι καλός αμυντικός και ριμπάουντερ».