Μια ακόμη θλιβερή επίδοση καταγράφει η Ελλάδα. Ερευνα της εταιρείας News World Wealth για την απώλεια πλούτου τη δεκαετία 2007-2017 παρουσιάζει τη χώρα μας με τη μεγαλύτερη μείωση μετά τη Βενεζουέλα. Μέσα σε 10 χρόνια η Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης έχασε το 37% του πλούτου της και βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά την άλλοτε πιο πλούσια χώρα της Νότιας Αμερικής που κατάφερε να χάσει σχεδόν το μισό (48%).

Η παγκόσμια κρίση το 2008 έπληξε βαριά τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Ιταλία και Ισπανία μοιράζονται την τρίτη θέση με απώλεια πλούτου 19%. Ακολουθούν η Νορβηγία με 17%, γεγονός που οφείλεται στη μεγάλη μείωση των τιμών πετρελαίου, η Πορτογαλία με 13%, ενώ και η Γαλλία φιγουράρει στην κατάταξη με μείωση πλούτου κατά 11%.

Στον αντίποδα το Βιετνάμ, που αναδύεται ως κόμβος για την παγκόσμια βιομηχανία. Η ασιατική χώρα έχει κατακτήσει την κορυφή με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη πλούτου την τελευταία 10ετία καταγράφοντας άνοδο 210%. Σύμφωνα με την έρευνα, η αγορά πλούτου του Βιετνάμ αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω κατά 200% την επόμενη 10ετία. Η παραθαλάσσια πόλη Da Nang για πρώτη φορά το 2018 κέρδισε μία θέση στη λίστα του «Live and Invest Overseas» με τα 10 καλύτερα μέρη για να ζει κανείς. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κίνα με αύξηση πλούτου 198% ενώ το μικρό νησί του Μαυρίκιου αποτελεί ένα από τα πιο αξιοσημείωτα success stories της Αφρικής, με αύξηση πλούτου 195% την τελευταία δεκαετία. Με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, πανέμορφες παραλίες και καλύτερη σε σύγκριση με άλλες χώρες της περιοχής, ασφάλεια, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον. Εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις δύο ανεπτυγμένων οικονομιών, της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας, οι οποίες έχασαν την πρώτη δεκάδα για πολύ λίγο, εμφανίζοντας ανάπτυξη 90% και 83% αντίστοιχα.