Θρίλερ δεν το λες… Αλλωστε, αυτές οι περιπτώσεις είναι πάντα ευχάριστες και σε καμία περίπτωση τρομακτικές. Είναι για καλό που λένε η αναμονή. Η διαδικασία ενίσχυσης του ρόστερ και η ακαταμάχητη έλξη της, ακόμη και την τελευταία μεταγραφική ημέρα του Γενάρη.

Τι συμβαίνει στο μεγάλο λιμάνι σήμερα 31 Ιανουαρίου; Οι πόρτες του Ρέντη είναι ανοιχτές έως και για δύο αφίξεις. Για την απόκτηση δεξιού μπακ, αλλά και για την προσθήκη στο ρόστερ ενός ακόμη επιθετικού με χαρακτηριστικά… Κέβιν Μιραλάς. Κάποιου που να μπορεί να αγωνιστεί τόσο σαν φορ όσο και σαν ακραίος δηλαδή.

Τα νερά είναι θολά, μιας και οι Ερυθρόλευκοι κατά την πάγια τακτική τους δεν αφήνουν να διαρρεύσουν πολλά, πόσω μάλλον πριν κάποιος ποδοσφαιριστής βρεθεί στην Ελλάδα για τις απαραίτητες εξετάσεις και υπογραφές. Το μόνο που έγινε γνωστό χθες είναι ότι ο Τικίνιο της Πόρτο, μια περίπτωση που απασχόλησε σύμφωνα με τους Πορτογάλους, δεν είναι πλέον στην κόκκινη λίστα. Ποιοι είναι οι εκλεκτοί; Με βάση πάντα τα όσα ακούγονται από μάνατζερ, υπάρχουν δύο επιθετικοί που είναι στη λίστα. Ο Σάντρο Ραμίρες της Εβερτον, για τον οποίο γράψαμε και χθες στα «ΝΕΑ», και ο Κουμά Μπαμπακάρ της Φιορεντίνα. Ο 23άχρονος ισπανός επιθετικός της Εβερτον έχει προταθεί εδώ και καιρό, αλλά οι Αγγλοι δεν φαίνεται να έχουν αποφασίσει ώς την τελευταία στιγμή αν θα τον δώσουν δανεικό. Αν το κάνουν, δεν θέλουν να συμβεί με οψιόν αγοράς. Ο Μπαμπακάρ είναι επίσης ένα πολύ γνωστό όνομα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οι Βιόλα τον δίνουν για έξι μήνες και χθες στην Ιταλία υποστήριζαν ότι ενδιαφέρεται και η Σασουόλο.

Σε ό,τι αφορά τώρα τον δεξιό μπακ; Υπάρχουν πολλές προτάσεις. Από τον Χουανφράν της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια ώς τον Κουλιμπαλί (!) του Παναθηναϊκού. Εδώ όμως δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο πέρα από την αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός κάτι κοιτάζει στην ισπανική αγορά. Βεβαίως δεν θα πρέπει να αποκλείουμε και την έκπληξη. Να προκύψει δηλαδή από εκεί παίκτης αλλά να μην είναι ούτε δεξιός μπακ ούτε επιθετικός. Δεν το λέμε τυχαία. Χθες βράδυ ιστοσελίδα της Σεβίλλης αποκάλυψε πως ο Χιλιανός Φελίπε Γκουτιέρες που ήταν δανεικός από την Μπέτις στην Ιντερνασιονάλ ετοιμάζει βαλίτσες για αλλού. Στην Ανδαλουσία λοιπόν λένε ότι έχει δύο επιλογές. Είτε το MLS, είτε ο Ολυμπιακός!

n Τελευταία ημέρα των μεταγραφών προκύπτει ενδιαφέρον και για πιθανές αποχωρήσεις, αν και μέχρι χθες βράδυ δεν υπήρχε κάποιο νεότερο. Πέρα από τη φήμη ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν πρόταση στα χέρια τους για τον Σεμπά!