«Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ο προπονητής μας και όλα τα άλλα είναι ιστορίες χωρίς υπόσταση» ήταν η λακωνική ενημέρωση του Παναθηναϊκού μετά τη συνάντηση των ανθρώπων της διοίκησης με τον εβρίτη τεχνικό, με αφορμή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που τον ήθελε έτοιμο να τα βροντήξει.

Τι ήταν όμως αυτό που έκανε τον προπονητή του Τριφυλλιού να έχει φτάσει στα όριά του –γιατί αυτό ήταν ξεκάθαρο και από τις τελευταίες δηλώσεις του πριν από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

Η εντολή για ακόμα μεγαλύτερη (σχεδόν 2 εκατ. ευρώ) μείωση του μπάτζετ, και ενώ πλησιάζαμε προς το τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έκανε τον έμπειρο προπονητή να σκεφτεί ακόμα και την αποχώρηση.

Μάλιστα ήταν χαρακτηριστική η δήλωσή του: «Μια ακόμα απόφαση θα είναι, ας το κάνουν», σαν να λέει «διώξτε με». Και φυσικά δεν το είπε έτσι για να διεκδικήσει… αποζημίωση, απλώς ο ίδιος είναι υπερήφανος για την προσπάθεια που έχει κάνει με τους (εκάστοτε) παίκτες που διαθέτει και με τίποτε δεν θα ήθελε να εγκαταλείψει τη μάχη.

Λίγο όμως το θέμα του μπάτζετ, λίγο κάποιες φήμες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τους συνεργάτες του και το ότι ίσως κάποιοι να οδηγηθούν στην έξοδο, δεν ήθελε και πολύ να «φορτώσει» ο κόουτς, αν και όπως είπαμε το πιο σοβαρό ήταν το θέμα του μπάτζετ, καθώς όχι μόνο μεταγραφές δεν θα μπορούσε να κάνει ο σύλλογος, αλλά έπρεπε να αποδυναμωθεί και άλλο.

Στο μεταξύ φτάνει στο τέλος (καθώς σήμερα εκπνέει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος) το σίριαλ με τον Δημήτρη Κουρμπέλη, που συνεχίζει να είναι πολύ κοντά στη Σαμπντόρια, καθώς και ο ίδιος προτιμά τη λύση του εξωτερικού. Ο ΠΑΟΚ επίσης ενδιαφέρεται για τον παίκτη και την τελική απόφαση αναμένεται να πάρει ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο Χουλτ, του οποίου η προσφυγή απορρίφθηκε ως μεταχρονολογημένη, έχει καταθέσει και νέα που θα εξεταστεί στις 12 Φεβρουαρίου, αλλά νωρίτερα παλεύει και ο ίδιος να βρει ομάδα, ακόμα και αν αυτή χρειαστεί να αποζημιώσει τον Παναθηναϊκό.

Οι Πράσινοι από την πλευρά τους ανακοίνωσαν και επίσημα την επιστροφή του Χίλιεμαρκ στην Τζένοα από όπου είχε έρθει δανεικός.