Οπως αποκάλυψαν χθες «ΤΑ ΝΕΑ», η ΑΕΚ είναι έτοιμη να ανακοινώσει από μέρα σε μέρα τη συμφωνία με την εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή του νέου γηπέδου της. Η Ενωση έχει καταλήξει στις δύο επικρατέστερες προσφορές από όσες της κατατέθηκαν και σύντομα, ακόμη και εντός της ημέρας, αναμένεται να οριστικοποιηθεί ποια εταιρεία θα αναλάβει το δεύτερο και πιο σημαντικό κομμάτι των έργων.

Από τη στιγμή που η παραπάνω διαδικασία θα ολοκληρωθεί την εβδομάδα που διανύουμε, ο στόχος είναι τα έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια να ξεκινήσουν αμέσως. Με τα θεμέλια της «Αγια-Σοφιάς» να τοποθετούνται στο οικόπεδο εντός Φεβρουαρίου και το έργο να μπαίνει πλέον για τα καλά σε φάση υλοποίησης.

Την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι που χειρίζονται το πρότζεκτ του γηπέδου για λογαριασμό της ΑΕΚ παραμένουν σε ανοικτή γραμμή με την Περιφέρεια, προκειμένου να δρομολογηθούν οι εξελίξεις και για την υπογειοποίηση. Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στο περιφερειακό συμβούλιο την άνοιξη και κατόπιν να τεθεί σε εφαρμογή το καλοκαίρι.