Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν θα πάρει μέρος απόψε Τετάρτη σε προγραμματισμένη τηλεοπτική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης Rai, «λόγω προβλημάτων με την πίεση» αναφέρει η εφημερίδα La Repubbica, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της ιταλικής εφημερίδας, o πρώην Καβαλιέρε τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζει προβλήματα με αυξομειώσεις της πίεσης και στρες.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι συνεργάτες και γιατροί του Μπερλουσκόνι εξετάζουν το ενδεχόμενο να εισαχθεί σε ιδιωτική κλινική για λίγες ημέρες προκειμένου να ανακτήσει δυνάμεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Μαρτίου.

Ωστόσο, ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa ότι «είναι μια χαρά στην υγεία του».

Πριν από δυο χρόνια, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε εισαχθεί σε νοσοκομείου του Μιλάνου και υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς.

Ο ίδιος δεν είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές, αλλά παίρνει μέρος στην προεκλογική εκστρατεία και το κόμμα του, Φόρτσα Ιτάλια, λαμβάνει το 16% της πρόθεσης ψήφου.