Την τελευταία εβδομάδα της μεταγραφικής περιόδου πιο πολύ και από τις μεταγραφές που έγιναν είχαν ενδιαφέρον οι ιστορίες των μεταγραφών που δεν έγιναν. Η πιο ενδιαφέρουσα είναι αυτή του Δημήτρη Κουρμπέλη, του αρχηγού του Παναθηναϊκού, που όπως και ο πρώην συμπαίκτης του Μολέντο, αρχικά συμφώνησαν να μεταγραφούν στον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια χάλασαν μόνοι τους, λένε, τη μεταγραφή τους. Είναι, όμως, έτσι;

Υπομονή

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Σε κάθε μεταγραφική ιστορία τρεις είναι οι πηγές των ειδήσεων: ο παίκτης και ο μάνατζέρ του και οι δύο ομάδες. Στην ιστορία του Μολέντο και του Κουρμπέλη, κάθε πληροφορία που διακινήθηκε προήλθε από τις ομάδες –κυρίως από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Αυτοί κυκλοφόρησαν την είδηση του ενδιαφέροντος του ΠΑΟΚ, που ήταν φειδωλός στο να κάνει γνωστές τις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων. Τον ΠΑΟΚ τον ενδιέφερε να κυκλοφορεί η είδηση ότι είναι έτοιμος να αποκτήσει τους παίκτες πληρώνοντας πολύ σοβαρά χρήματα. Και τον ΠΑΟ τον έκαιγε να κυκλοφορεί ότι έρχονται πολλά λεφτά. Κυρίως γιατί όταν όσοι έχουν λαμβάνειν λεφτά το άκουγαν, έκαναν υπομονή.

Χάλασε

Πάμε παρακάτω. Για τον Μολέντο κυκλοφορούσε αρχικά ότι ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να πληρώσει 500.000 και να δώσει στον Παναθηναϊκό και τρεις ποδοσφαιριστές, δηλαδή τον Κάτσε, τον Κωνσταντινίδη και τον Μυστακίδη. Οταν ο Μολέντο συζήτησε με τον ΠΑΟΚ, διαπίστωσε ότι τα χρήματα που ο ίδιος θα έπαιρνε μέχρι το καλοκαίρι είναι 300.000 και ότι θα ‘πρεπε να παραιτηθεί από τα 150 χιλιάρικα που έχει λαμβάνειν από τον ΠΑΟ. Ο Βραζιλιάνος είπε «όχι». Κάπου εκεί έγινε κατανοητό ότι ο ΠΑΟΚ δεν έδινε ποτέ 500.000 στον Παναθηναϊκό: σε αυτά τα χρήματα υπολογίζονταν τα 150 χιλιάρικα που ο ΠΑΟ δεν θα έδινε στο Μολέντο. Και κάπως έτσι η δουλειά χάλασε.

Πάλι

Επειδή ο Ιανουάριος δεν μπορούσε να φύγει χωρίς να γίνει μια δουλειά ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ, αφού χάλασε το deal για τον Μολέδο, εμφανίστηκε στην επικαιρότητα η περίπτωση του Κουρμπέλη. Και πάλι ο ΠΑΟΚ έδινε τον Κάτσε, τον Μυστακίδη και τον Κωνσταντινίδη και πάλι άλλα ήταν τα χρήματα που έλεγε ο Παναθηναϊκός ότι θα πάρει και άλλα αυτά που ο ΠΑΟΚ ισχυριζόταν ότι θα πληρώσει. Ο ΠΑΟ έλεγε ότι θα πάρει τους τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ πληρωμένους και 2 εκατ ευρώ επιπλέον –μάλιστα, από αυτά, τα 700 χιλιάρικα μπροστά. Ο ΠΑΟΚ δεν έλεγε τίποτα, αλλά κάτι μου λέει πως όλα τα χρήματα που σκόπευε να δώσει ήταν αυτά τα 700 χιλιάρικα. Οχι άλλα.

Χαθήκαμε

Χθες, όσο η μέρα περνούσε, έγιναν κατανοητά δύο πράγματα. Το πρώτο ότι εξαρχής ο ΠΑΟΚ, πιο πολύ και από το να αποκτήσει έναν παίκτη από τον ΠΑΟ, ήθελε να παρκάρει στον Παναθηναϊκό τούς τρεις αυτούς παίκτες που του περίσσευαν. Για να γίνει ένα καλό παρκάρισμα χρειάζεται καμιά φορά κι ένας παρκαδόρος κι αυτό τον ρόλο φαίνεται ότι ανέλαβε ο άμισθος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟ κ. Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος. Οι φήμες λένε ότι ο Διαμαντόπουλος υπήρξε ο βασικός διακινητής των περισσότερων ειδήσεων που κυκλοφόρησαν αυτόν τον καιρό και που αφορούν τους παίκτες του Παναθηναϊκού: μου φαίνεται υπερβολικό. Το ότι ωστόσο στις ιστορίες αυτές κάπου χάθηκε η μπάλα και κανείς δεν καταλαβαίνει τι είναι αλήθεια και τι όχι είναι δεδομένο. Χθες το πρωί π.χ. κυκλοφόρησε ότι ο κ. Ιβάν Σαββίδης πήρε τηλέφωνο τον κ. Γιάννη Αλαφούζο και τελείωσε τη μεταγραφή του Κουρμπέλη. Και μία ώρα αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο παίκτης δεν θέλει να πάει στη Θεσσαλονίκη και η μεταγραφή χάλασε.

Ατζέντης

Είναι δυνατόν δύο ιδιοκτήτες ομάδων να φτάνουν να ολοκληρώσουν μια μεταγραφή και να μην έχει ρωτήσει κανένας τον ποδοσφαιριστή για το αν συναινεί; Προφανώς αυτό δεν μπορεί να έχει συμβεί. Αρα, ή ο Κουρμπέλης δεν είχε συμφωνήσει ή οι δύο ιδιοκτήτες δεν μίλησαν ποτέ –τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να ισχύουν και τα δύο! Γιατί δεν συμφώνησε ο Κουρμπέλης; Για τον ίδιο λόγο, πιστεύω, που δεν συμφώνησε και ο Μολέντο: γιατί τα χρήματα δεν ήταν δελεαστικά και γιατί ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να πληρώσει και τους ατζέντηδες των ομάδων, οι οποίοι όλο τον καιρό παρακολουθούσαν εξ αποστάσεως τις συνομιλίες του Διαμαντόπουλου με τον Λούμπος Μίχελς. Δεν ξέρω ποιος ήταν ο ατζέντης του Μολέντο. Είμαι, όμως, βέβαιος ότι ο Αντώνης Αποστολόπουλος, που εκπροσωπεί τον Κουρμπέλη, δεν είναι κορόιδο.

Καλά

Στο τέλος της ημέρας μια δουλειά έγινε: κάποιοι από τους τρεις παίκτες, που ο ΠΑΟΚ ήθελε εξαρχής να παρκάρει στον ΠΑΟ, θα κατεβούν στην Αθήνα. Μόνο που χρήματα στο ταμείο του Παναθηναϊκού δεν μπήκαν ούτε από την πώληση του Μολέντο ούτε από την πώληση του Κουρμπέλη. Οπότε μολονότι παραμύθια υπήρξαν πολλά, δύσκολα μπορεί να πει κανείς στο τέλος ότι ζήσαν όλοι αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…