Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προχθές, Τασία Χριστοδουλοπούλου: «Ο υπουργός θα πει αυτά που έχει ξαναπεί, δεν υπάρχουν μέθοδοι βασανισμού για να τον αναγκάσουμε.Τα δε υπόλοιπα πρόσωπα τα ζητάμε απλά για να ικανοποιήσουμε την περιέργειά μας». Μάκης Βορίδης: «Τι είναι αυτά που λέτε, έλεος πια. Τι άλλο θα κάνετε για να προστατέψετε τον Καμμένο; Τι άλλο θα κάνετε»; Τ.Χ.: «Δεν έχουν τηνκοινοβουλευτική δύναμη και θέλουν να μετατρέψουν την Επιτροπή Θεσμών σε Εξεταστική». Μ.Β.: «Σας έχουν πιάσει με τη γίδα στην πλάτη και δεν ξέρετε τι να κάνετε.Ντροπή ρε παιδιά, ντροπή. Σας ενοχλήσαμε; Μας συγχωρείτε».

Αν έχει μια αξία η λεπτομερής παράθεση των διαλόγων από τα πρακτικά είναι γιατί υπενθυμίζει πως αυτά που ενώνουν τον Αλέξη με τον Πάνο είναι περισσότερα από όσα τους χωρίζουν. Τόσα μάλιστα που ο Τσίπρας δεν μπορεί να διώξει τώρα τον Καμμένο κι ο Καμμένος δεν μπορεί να ρίξει σε αυτή τη φάση την κυβέρνηση. Παρ’ όλα αυτά, προκύπτει ένα ερώτημα; Η αντιπολίτευση τι σκοπεύει να κάνει με το θέμα Σαουδική Αραβία;

«Ειδικό δικαστήριο»

Πριν πιάσουμε το Μακεδονικό, η υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία ήταν ψηλά στην ατζέντα τόσο της ΝΔ όσο και του Κινήματος Αλλαγής. Επιθυμούσαν να τη διατηρήσουν στην επικαιρότητα. Μετά τα προχθεσινά όμως πώς θα κινηθούν; Εχουν άλλα στοιχεία; Για κάποιους πλέον μέσω της κοινοβουλευτικής οδού δεν υπάρχει κανένα περιθώριο. Η συριζαϊκή πλειοψηφία φρόντισε γι’ αυτό. Για άλλους τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής, φρονούν, θα επιτρέψει να συνεχιστεί η εξέταση της υπόθεσης. Οποια εκτίμηση κι αν επιβεβαιωθεί, πάντως, υπάρχουν στελέχη της Πειραιώς και του Κινήματος Αλλαγής που υποστηρίζουν πως έχουν κι άλλα στοιχεία και έγγραφα. Και, ως φαίνεται, κανείς από τα δυο επιτελεία δεν σκέφτεται να τα κρατήσει στα συρτάρια. Απλά πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή. Κι όχι μόνο. Οπως λέει άνθρωπος που έχει ασχοληθεί όσο λίγοι με το ζήτημα, «δεν τη γλιτώνουν. Μετά τις εκλογές θα έρθει ως νούμερο ένα θέμα». Είναι, άλλωστε, στην ανάγνωση της αντιπολίτευσης «προφανώς θέμα ειδικού δικαστηρίου».