Δεύτερη παρτίδα του Ολυμπιακός – ΑΕΚ αύριο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και ξεκινάνε τα χάνει – βγαίνει. Αν έχει κερδίσει δηλαδή ο ΠΑΟΚ νωρίτερα στα Γιάννινα, ο χαμένος θα βρεθεί στο -4 ή στο -5. Το μομέντουμ δεν δείχνει καλό για τους γηπεδούχους. Δύο σερί ισοπαλίες, ένα μόλις γκολ σε 180 λεπτά, κι αυτό από πέναλτι. Κακή εμφάνιση στην Τρίπολη. Να μην ξεχνάμε όμως πώς πήγε η ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσκάκης στο παιχνίδι του Κυπέλλου. Μετά την ισοπαλία στη Λάρισα, που δεν έκανε φάση. Χωρίς τον Σιμόες (φωτογραφία) και χωρίς τον Βράνιες, που όταν έμαθε ότι είναι εκτός ενδεκάδας αρνήθηκε να κάτσει στον πάγκο. Κι έφυγε με το 0-0. Να μη μας διαφεύγει όμως ότι πρόκειται για ντέρμπι. Αν το δεις στατιστικά, δεν ήταν καθόλου εύκολο για τον (γηπεδούχο) Ολυμπιακό να τα πάρει και τα δύο. Κι αν έχεις κερδίσει το πρώτο, κάπου χαλαρώνεις, ότι οι απέναντι είναι του χεριού σου. Τώρα, είτε το θέλουν είτε όχι, είναι στην τσίτα. Κι αυτό, για μια ομάδα που έχει φάει τον πρωταθλητισμό με το κουτάλι, είναι καλό.

Δεν έκανε σεφτέ

Είναι ένα ντέρµπι όπου και οι δύο δικαιούνται να αισιοδοξούν. Κι αυτό δεν είναι µικροπολιτική του δηµοσιογράφου για να κόψει το καρπούζι στη µέση. Η ΑΕΚ, κοµπλέ και σχετικά ξεκούραστη, µπορεί να κάνει καλύτερο παιχνίδι απ’ αυτό για το Κύπελλο. Οταν ο Προτό κουράστηκε να βλέπει το µατς όρθιος και δεν έπεσε ούτε µία φορά στο χορτάρι. Σαφώς, καλύτερο παιχνίδι µπορεί να κάνει ο Ολυµπιακός. Εχει τις µονάδες, έχει την ποιότητα. Ες αύριον, λοιπόν, τα σπουδαία. Στον Παναθηναϊκό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει γίνει κουραστικός. Κι είναι και οι ρεπόρτερ που ακολουθούν το ίδιο µοτίβο. Οτι έρχεται η διάλυση, ότι η οµάδα έχει µείνει γυµνή κ.λπ., κ.λπ. Κατανοείς τα προβλήµατα. Δεν µπορείς να αγνοείς όµως σε ποιο πρωτάθληµα παίζει ο Παναθηναϊκός. Ποιοι είναι οι αντίπαλοί του και δεν µπορεί να κάνει σεφτέ εκτός έδρας. Η Κέρκυρα, ο Πλατανιάς, ο Παναιτωλικός, η Λαµία, ο Αστέρας Τρίπολης, η Ξάνθη, ο Λεβαδειακός, ο Απόλλωνας.

Εν λευκώ
Δεν είναι δυνατόν σε επτά παιχνίδια μ’ αυτές τις ομάδες ο Παναθηναϊκός να έχει τέσσερις βαθμούς. Δεν είναι δυνατόν σε δέκα εκτός έδρας παιχνίδια να έχει έξι γκολ. Οταν Ξάνθη, Γιάννινα και Λάρισα έχουν από εννιά. Οταν έχει σκοράρει επτά φορές μακριά από την Κρήτη ο Πλατανιάς. Δεν γίνεται να είναι άμοιρος ευθυνών ο προπονητής. Εχει ξεμείνει η ομάδα από επιθετικούς. Μάλιστα. Ποιος έχει την ευθύνη που οι εναπομείναντες επιθετικοί δεν βάζουν γκολ, ούτε σε εστία ράγκμπι, χωρίς οριζόντιο δοκάρι; Ο Ουζουνίδης διάλεξε τον Μόλινς και τον Αλτμαν. Στα Γιάννινα βρήκαν τον Πέδρο Κόντε (φωτογραφία) των οκτώ γκολ. Στην Ξάνθη βρήκαν τον Γέντρισεκ με επίσης οκτώ γκολ. Και με πολύ μικρότερα συμβόλαια. Ας έβρισκε τέτοιους κι ο Ουζουνίδης. Εν λευκώ, μαζί με τον Διαμαντόπουλο, τις έκαναν τις μεταγραφές το καλοκαίρι.

Δάνειο 17 εκατ.

Μ’αυτά και μ’ αυτά, με τις πωλήσεις των ποδοσφαιριστών δηλαδή, κουτσά στραβά θα βγει η χρονιά στον Παναθηναϊκό. Θα εξυπηρετηθούν οι δόσεις που έχουν επιδικαστεί από τις προσφυγές. Τα ζόρια θα είναι από κει και πέρα. Με το πρωτάθλημα να τελειώνει στις 6 Μαΐου, υπάρχει ένα κενό διάστημα τριών και πλέον μηνών. Με τα πάσης φύσεως έξοδα να τρέχουν. Σ’ αυτά πρέπει να συνυπολογιστεί τραπεζικός δανεισμός 17 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό της ΠΑΕ. Και δεν υπάρχει κίνδυνος βέβαια να ζητήσουν οι τράπεζες την πτώχευση της ΠΑΕ. Το πρόβλημα έχει να κάνει με την υποθήκευση των τηλεοπτικών και ενδεχομένως και άλλων εσόδων, διαρκείας κ.λπ. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν έσοδα για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις. Αυτό είναι το μείζον πρόβλημα κι όχι το αγωνιστικό που προβάλλουν οι ρεπόρτερ και επικαλείται ο Μαρίνος Ουζουνίδης (φωτογραφία). Τα 4 εκατ. μπάτζετ στην κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός είναι μια χαρά.

Σαφώς μεγαλύτερο δηλαδή από του Ατρομήτου, που διεκδικεί πρωτάθλημα, και του Αστέρα Τρίπολης. Αρκεί να υπάρξουν σωστές επιλογές.

Ποτέ δεν είναι αργά

Ξεκίνημα από τον Αίαντα Σαλαμίνας, το 2007, στα 45 του. Στη συνέχεια, Ηλιούπολη, Παναχαϊκή (έξι – επτά φορές, πάντα με τον Αλέξη Κούγια), Βύζας, Πανηλειακός, Ηρακλής Ψαχνών, Ιάλυσος, Λάρισα, ως τεχνικός διευθυντής, ως βοηθός. Κι από τον Οκτώβριο ο Ηλίας Φυντάνης, πρώτος προπονητής. Για πρώτη φορά Σούπερ Λίγκα. Και πάει πρίμα. Ο ορισμός τού «ποτέ δεν είναι αργά».