Ο Μανόλο Χιμένεθ προετοιμάζει την ΑΕΚ για το ντέρμπι του Φαλήρου με μοναδικές απουσίες τούς Ούρος Τσόσιτς και Αστρίτ Αϊντάρεβιτς. Ολοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στη διάθεσή του και του δίνουν την επιλογή να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα για να πάρει αποτέλεσμα απέναντι στον Ολυμπιακό. Στις μέχρι τώρα ασκήσεις τακτικής που έχουν γίνει στα Σπάτα φαίνεται πως ο ισπανός τεχνικός έχει καταλήξει στα περισσότερα πρόσωπα που θα ξεκινήσουν στο ντέρμπι, έχοντας αφήσει ανοικτές τη θέση του αριστερού μπακ και μία από τις δύο του άξονα.

Για την πρώτη περίπτωση, οι Λόπες και Μπακάκης διεκδικούν επί όσοις όροις φανέλα βασικού, ενώ για το κέντρο φαίνεται πως παίζεται μια θέση μεταξύ Σιμόες και Κονέ. Από εκεί και πέρα, κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να είναι ο Μπάρκας, δεξιά ο Γκάλο, στο κέντρο της άμυνας οι Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, σε ρόλο κεντρικού μέσου ο Γαλανόπουλος, στα άκρα οι Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας και στην επίθεση οι Λιβάγια, Αραούχο. Σε διάταξη 4-4-1-1.

* Οι Βασίλης Μπάρκας, Βασίλης Λαμπρόπουλος και Σοτζέι Μασούντ δηλώθηκαν από τον Μανόλο Χιμένεθ στη λίστα που παρέδωσε την Πέμπτη η ΑΕΚ στην UEFA για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια αντικαθιστώντας τούς Ανέστη, Τρίστασον και Πατίτο. Με τον ισπανό τεχνικό να μην συμπεριλαμβάνει σε αυτήν τους Ερικ Μοράν και Νίκλας Χουλτ, που αποτέλεσαν τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της Ενωσης.