Σαράντα οκτώ ώρες πριν από το μεγάλο ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας και με νωπή την απόφαση της UEFA να αλλάξει –προσεχώς –τους αρχιδιαιτητές της ΚΕΔ, οι τόνοι είναι ήδη ψηλά από Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Οι Ερυθρόλευκοι με επιστολή του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Σάββα Θεοδωρίδη ζήτησαν από ΕΠΟ και ΚΕΔ την αντικατάσταση των διαιτητών της μεθαυριανής αναμέτρησης στο Γεώργιος Καραϊσκάκης με την ΑΕΚ. Συγκεκριμένα των Παπαπέτρου και Σιδηρόπουλου, οι οποίοι είναι ο πρώτος και ο τέταρτος διαιτητής αντίστοιχα. Οι Κιτρινόμαυροι από την πλευρά τους αντέδρασαν με επίσημη ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για επηρεασμό, και σήμερα κιόλας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συνέχεια της υπόθεσης.

«Με αφορμή τον ορισμό του κ. Παπαπέτρου και του κ. Σιδηρόπουλου να διευθύνουν τον εντός έδρας αγώνα μας ενάντια στην ΑΕΚ, ζητούμε με θέρμη να ανασύρετε στη μνήμη σας τα αρκετά αιτήματά μας για την αντικατάσταση της αμφιλεγόμενης ΚΕΔ της ΕΠΟ (όλα τα μέλη της οποίας παραμένουν στη θέση τους, όπως προσλήφθηκαν από τον κ. Δέδε, πρώην CEO της ΑΕΚ), αλλά και τις πολυπληθείς διαιτητικές επιδόσεις, οι οποίες παράνομα και ανάρμοστα επηρέασαν την πορεία και το αποτέλεσμα πολλών αγώνων της Super League και εν προκειμένω, ενάντια στο συμφέρον του Ολυμπιακού, μαζί με το αίτημά μας για κορυφαίους ξένους διαιτητές UEFA να ορίζονται σε όλα τα κρίσιμα ματς μέχρι το τέλος της σεζόν» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σάββας Θεοδωρίδης. Και προσθέτει: «Τέτοια φαινόμενα είναι πλέον τόσο επαναλαμβανόμενα και σκανδαλώδη, ώστε να επιφέρουν παγκοσμίως δυσμενή δημοσιότητα για την ελληνική διαιτησία και για τους αξιωματούχους που ορίζονται από τα διεθνή όργανα του ποδοσφαίρου, τα οποία ανέχονται ή και υποστηρίζουν αυτό το σύστημα (…) Ζητούμε την άμεση αντικατάσταση του ορισθέντος διαιτητή κ. Παπαπέτρου και του αναπληρωματικού διαιτητή κ. Σιδηρόπουλου ως έσχατη λύση για να προστατευθεί η ακεραιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος».

Τι λέει η ένωση

Η αντίδραση ήρθε αρχικά από την ΑΕΚ: «Για μία ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες της ξεκάθαρης τακτικής του Ολυμπιακού, που χωρίς να έχει το παραμικρό έρεισμα και πάτημα στη λογική, στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα και στη νομιμότητα επιδίδεται σε στυγνό και αθέμιτο παιχνίδι επηρεασμού των διαιτητών του μεταξύ μας ντέρμπι της Κυριακής. Τακτική που ακολούθησε και πριν από το μεταξύ μας παιχνίδι Κυπέλλου αποκομίζοντας δεδομένα οφέλη από τις διαιτητικές αποφάσεις» υποστήριξαν οι Κιτρινόμαυροι, για να προσθέσουν πως περιμένουν «από την ΕΠΟ ως ανώτατη ποδοσφαιρική Αρχή, αλλά και από τη Super League ως διοργανώτρια του πρωταθλήματος να πάρουν άμεσα θέση απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή τακτική επηρεασμού των διαιτητών της συνάντησης. Η ΑΕΚ δεν πρόκειται να οδηγηθεί στο Καραϊσκάκη σαν πρόβατο επί σφαγή. Καλείστε να πάρετε τα μέτρα σας!».

Η απάντηση της ΕΠΟ

Η ΕΠΟ επενέβη το βράδυ με δική της ανακοίνωση. Οχι για να απαντήσει στο διά ταύτα της επιστολής του Θεοδωρίδη, αλλά για να υποστηρίξει πως ο Ολυμπιακός «ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής των θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου και κάθε υγιώς σκεπτόμενου έλληνα φιλάθλου (…), αποβλέποντας σε μικροπολιτικά οφέλη για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης».

«Ντροπή»

«Με τη σημερινή ανακοίνωση – ντροπή της ΕΠΟ που επιτίθεται στον μεγαλύτερο αθλητικό Σύλλογο της χώρας, κατάλαβαν και οι τελευταίοι ανύποπτοι τον ρόλο της» ανταπάντησε ο Κώστας Καραπαπάς. «Καταλαβαίνουμε ότι οι κύριοι Γραμμένος και Δέδες λειτουργούν ως υπάλληλοι αντιστοίχως των Σαββίδη, Μελισσανίδη αλλά θα λειτουργούν και επίσημα ως υποκατάστημα ή ως Ομοσπονδία;» πρόσθεσε ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ που με την ευκαιρία αναρωτήθηκε «τι εννοούσε ο ρώσος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ όταν έλεγε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση: “Ο Γραμμένος είναι δικός μας”».