Της αμύνης τα παιδιά, το τουρκικό σερί και η κατά Στρέλνιεκς… χαζομάρα του Ολυμπιακού.

Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί με τίτλους το σούπερ κομβικό ντέρμπι απόψε (21.00 – Novasports 2) στο ΣΕΦ μεταξύ των δύο φιναλίστ της περσινής Ευρωλίγκας, το οποίο σωστά ο Κώστας Σλούκας το χαρακτήρισε ως «τελικό».

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε σε ένα παιχνίδι πλεονεκτήματος έδρας, καθώς ο νικητής θα έχει τεράστιο αβαντάζ. Οι Ερυθρόλευκοι διότι θα υπερτερούν σε ισοβαθμία και θα έχουν παράλληλα νικήσει το πιο δύσκολο από τα έξι παιχνίδια τους που τους απομένουν στην έδρα τους. Την οποία εάν αξιοποιήσουν, ακόμα και να χάσουν και στα τρία δύσκολα εκτός έδρας ματς (με Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκό), δύσκολα θα μείνουν εκτός τετράδας.

Από την πλευρά της η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που έχει βρει ρυθμό και έρχεται στον Πειραιά με ένα νικηφόρο σερί πέντε συνεχόμενων αγώνων (μετά την εντός έδρας ήττα από τη Ρεάλ), αν το συνεχίσει με μια 6η νίκη θα έχει σφιχταγκαλιάσει την 3η θέση και θα διεκδικεί με αξιώσεις και τη δεύτερη πίσω από τους Ρώσους της ΤΣΣΚΑ, που μόνο με αυτοκτονία θα χάσουν την πρωτιά.

Αυτοκριτική Στρέλνιεκς

«Θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να χάνουμε χαζά γιατί έχουμε κάνει πολλές χαζές ήττες» τόνισε ο Γιάνις Στρέλνιεκς σε μια κρίση ειλικρίνειας που δεν άφησε εκτός ούτε τον εαυτό του. «Οσο για μένα θα πρέπει να δείξω ότι δεν έχω ξεχάσει το μπάσκετ, καθώς παίζω χάλια τον τελευταίο καιρό. Επίσης οφείλουμε να βοηθήσουμε τον ηγέτη μας τον Σπανούλη που έχει επιστρέψει και να παίζουμε πάλι καλά μαζί του. Πρώτος εγώ που οφείλω να ξαναβρώ τον ρόλο και τη φόρμα μου» τόνισε ο Λετονός την ώρα που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επισήμανε:

«Πρέπει να τους χαλάσουμε τον ρυθμό στην επίθεση και να βρούμε τον δικό μας. Δεν έχουμε επιθετικό πρόβλημα αφού βάλαμε πάνω από 90 πόντους στη Μακάμπι ή χάσαμε στο Βελιγράδι βάζοντας κοντά 80. Οταν δεν παίζουμε καλά χαλάει και η άμυνα και η επίθεση» τόνισε ο τεχνικός των Πειραιωτών που διαθέτουν τη δεύτερη (πλέον μετά τα τελευταία αποτελέσματα) καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας (με 75,5 πόντους παθητικό) πίσω μόνο από τη Φενέρ (72,4) και με την κορυφαία αμυντική λειτουργία πάνω στο αντίπαλο τρίποντο (μόλις 32,7%).

– Πετυχαίνοντας 39 πόντους (με 15/17 σουτ) στη δεύτερη περίοδο ο ΠΑΟΚ θριάμβευσε επί της Νεπτούνας (91-70) στη Θεσσαλονίκη και θα διεκδικήσει στην τελευταία αγωνιστική την πρόκριση στις 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, θέλοντας νίκη στη Λετονία επί της Βέντσπιλς.

– Ευρώπη τέλος για τον Αρη μετά την ήττα 79-66 στην Ιταλία από την Αβελίνο. Απομένει το τελευταίο –άνευ ουσίας –παιχνίδι με την Οστάνδη στη Θεσσαλονίκη, την άλλη εβδομάδα.