Είναι δίχως αμφιβολία το δημοφιλέστερο γεγονός των Ηνωμένων Πολιτειών. Η αντίστροφη μέτρηση για τον 52ο τελικό του αμερικανικού ποδοσφαίρου, γνωστού ως Super Bowl, έχει ξεκινήσει (θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, στη 1 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας), ανεβάζοντας στα ύψη το θερμόμετρο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το πλουσιότερο σόου στον κόσμο θα φιλοξενηθεί αυτή τη φορά στο στάδιο US Bank της Μινεάπολης και αντίπαλοι θα είναι οι κάτοχοι του τίτλου Νιου Ινγκλαντ Πάτριοτς και οι Φιλαδέλφεια Ιγκλς. Αν νικήσουν οι Πάτριοτς θα φτάσουν τους έξι τίτλους και θα ισοφαρίσουν το ρεκόρ με τα περισσότερα πρωταθλήματα των Πίτσμπεργκ Στίλερς. Για τους Ιγκλς θα είναι το πρώτο δαχτυλίδι.

Στο ημίχρονο, όπου συνήθως η τηλεθέαση είναι ακόμα μεγαλύτερη, θα τραγουδήσει ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ για τρίτη φορά, που είναι επίσης ρεκόρ.

Τα φθηνότερα εισιτήρια που μπορεί να βρει κάποιος στη δευτερογενή αγορά κοστίζουν 4.700 δολάρια. Το κόστος για τις διαφημίσεις φέτος ανέβηκε στα 7,7 εκατ. δολάρια τα 30 δευτερόλεπτα.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα αναμένεται να καταναλωθούν 1.035 εκατ. φτερούγες κοτόπουλου, 14 δισεκατομμύρια πατάτες και 3,5 τόνοι γκουακαμόλε.

Οι παραγγελίες για πίτσα αναμένεται να αυξηθούν κατά 350% σε σχέση με την καλύτερη Κυριακή του υπόλοιπου έτους, ενώ μέχρι το τέλος του τελικού υπολογίζεται ότι θα έχουν πουληθεί 52 εκατ. κουτιά μπίρας.

Οσον αφορά την κοινωνική επίδραση του Super Bowl, συνήθως τη Δευτέρα απέχουν από την εργασία τους 10% των Αμερικανών. Το 20% δηλώνουν πως δεν θα πάνε σε γάμους και βαπτίσεις για να δουν τον αγώνα και 14% υποστηρίζουν ότι θα χάσουν τη γέννηση του γιου τους για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα.