Επίλογος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και στην περίπτωση του Ολυμπιακού η έκπληξη ήταν πως δεν υπήρξε… έκπληξη, παρότι το χθεσινό 24ωρο είχε μπόλικο σασπένς ώς τα μεσάνυχτα όταν και έκλεισε το παράθυρο του πάρε-δώσε. Εκλεισε τουλάχιστον για ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε ομάδες, μιας και ώς τις 10 Φεβρουαρίου το παζάρι συνεχίζεται για εκείνους που αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στην αγορά με την ένδειξη «ελεύθερος».

Τι συνέβη λοιπόν χθες; Οι Ερυθρόλευκοι παρά τα όσα ακούγονταν για δύο πιθανές προσθήκες (δεξιός μπακ, επιθετικός) επέλεξαν να προχωρήσουν ως έχουν. Κάπως έτσι το 24ωρο κύλησε με μπόλικη φημολογία, αλλά μονάχα με κάποιους αποχαιρετισμούς που επί της ουσίας ο Ολυμπιακός τους είχε αποφασίσει καιρό τώρα. Ο Χρβόγιε Μίλιτς ελεύθερος. Ο Σάσα Ζντιέλαρ δανεικός στην Παρτίζαν με τους Σέρβους να λένε πως στη συμφωνία υπάρχει οψιόν αγοράς 500.000 ευρώ. Ο Ντιόγκο Φιγκέιρας και επίσημα στην Μπράγκα. Ο Εμανουέλ Εμενίκε δανεικός στη Λας Πάλμας, που θυμίζουμε πως με τη σειρά της έχει δανεικούς στην Ελλάδα τους Αραούχο και Λιβάγια στο ρόστερ της ΑΕΚ. Παρελθόν για τον Ολυμπιακό και ο Μεντί Καρσελά, παρότι προ ημερών είχε επιστρέψει στις προπονήσεις και υπήρχε η αίσθηση ότι το εννοεί ζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία από τον Οσκαρ Γκαρσία. Γεννημένος στη Λιέγη, ο Καρσελά προφανώς περισσότερο από όλα ήθελε την επιστροφή του στην πόλη του για λογαριασμό της Σταντάρ. Κάπως έτσι λοιπόν οι Πειραιώτες σχεδόν ξεμπέρδεψαν με εκείνους τους ποδοσφαιριστές που καιρό τώρα ήταν εκτός αγωνιστικής τροχιάς. Στο ρόστερ παρέμεινε μονάχα ο Στέφανος Καπίνο, που δεν μπόρεσε να βρει κάποια ομάδα ως δανεικός, πόσω μάλλον με μεταγραφή.

Δεν προέκυψε Βιδάλ

Και όσο για τα σενάρια περί πιθανών αφίξεων που δεν έφεραν ποτέ αποτέλεσμα; Το πλέον κυρίαρχο της χθεσινής τελευταίας ημέρας των μεταγραφών σχετιζόταν με τον ισπανό δεξιό μπακ της Βαλένθια, Νάτσο Βιδάλ. Ο 23χρονος μάλιστα, με βάση τα ΜΜΕ της χώρας του, έγινε αιτία να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Να υπάρξει δηλαδή διαπραγμάτευση για δανεισμό με οψιόν αγοράς. Κάποια στιγμή νωρίς το απόγευμα το όλο θέμα έμοιαζε τόσο προχωρημένο, που κάποιοι προέβλεπαν ότι ο Ιγκόρ Σίλβα που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό πριν από μερικές εβδομάδες θα επιστρέψει στον Αστέρα Τρίπολης για να ολοκληρώσει εκεί τη σεζόν ως δανεικός. Δεν προέκυψε Βιδάλ όμως, οπότε δεν υπήρξε και κάτι παραπάνω.

Οι πρωταθλητές ενισχύθηκαν αρκετά τον Ιανουάριο. Με τον Κέβιν Μιραλάς να είναι σίγουρα το… μπαμ του χειμώνα συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πλέον η κουβέντα μένει αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο. Και μάλιστα απευθείας πηγαίνει σε ντέρμπι. Ολυμπιακός – ΑΕΚ την Κυριακή. Ματς… της χρονιάς, υπό προϋποθέσεις.