Στον καθρέφτη του αγωνιστικού χώρου κρίνονται οι μεταγραφές. Δεν παύουν, ωστόσο, από τη μέρα που ανακοινώνονται να γεννούν προσδοκίες και σε ορισμένες περιπτώσεις να προκαλούν ακόμη και κρότο! Εφόσον, βέβαια, το βιογραφικό του νεοφερμένου παίκτη είναι διανθισμένο με παραστάσεις από υψηλό επίπεδο.

Αν και πέρα από το Big 4 (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, έστω κι αν το Τριφύλλι διάγει περίοδο οικονομικής δυσπραγίας) οι ομάδες δύσκολα προσελκύουν ηχηρά ονόματα.

Σταχυολογώντας ονόματα από τις χειμερινές μεταγραφές των μικρομεσαίων δεν προσπερνάς εύκολα έξι παίκτες:

ΝΙΚΙ ΜΠΙΛΕ ΝΙΛΣΕΝ: Ο 30χρονος επιθετικός έχει τρεις συμμετοχές και ένα γκολ στην Εθνική Δανίας. Τελευταία ομάδα του ήταν η Λεχ Πόζναν και έχει θητεύσει μεταξύ άλλων σε Ρόζενμποργκ, Βιγιαρεάλ, Ελτσε, Ράγιο Βαγεκάνο και Ρετζίνα.

ΝΑΜΠΙΛ ΤΖΑΑΝΤΙ: Ο 22χρονος μαροκινός winger –με βελγικό διαβατήριο –ανήκει στην Ουντινέζε (που έχει ανεπτυγμένο δίκτυο σκάουτινγκ) και παραχωρήθηκε δανεικός στον Αστέρα Τρίπολης για να ψηθεί.

ΠΙΤΑΡ ΝΤΟΥΡΙΤΣΚΟΒΙΤΣ: Ο 27χρονος winger κατέκτησε το νταμπλ με την Παρτίζαν τη σεζόν 2016-17, ενώ κατά το παρελθόν έχει θητεύσει και στον Ερυθρό Αστέρα. Πλέον είναι παίκτης της Ξάνθης με το Νο 10 στη φανέλα.

ΝΤΑΒΙΔ ΦΟΝΣΙ ΝΑΔΑΛΕΣ: Ο 32χρονος ισπανός αριστερός μπακ-χαφ είναι ο κορυφαίος… σερβιτόρος της τρέχουσας Σούπερ Λίγκας (7 ασίστ). Αποχώρησε με προσφυγή από τον ΠΑΣ Γιάννινα για να ενταχθεί στον Απόλλωνα Σμύρνης.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΟΡΑΣ: Υστερα από 17 χρόνια επιστρέφει στην ομάδα της γενέτειράς του, τη Λάρισα. Βαδίζοντας προς το 37ο έτος της ηλικίας του έχει να επιδείξει 27 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών, αλλά και παραστάσεις από ΑΕΚ, Serie A (Μπολόνια, Τσεζένα, Βερόνα) και Πρέμιερ Λιγκ (Σουόνσι)!

ΦΙΛΙΠ ΚΛΙΑΪΤΣ: Ο 27χρονος τερματοφύλακας ήταν βασικός στην πορεία της Παρτίζαν προς την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος (27 συμμετοχές). Τη φετινή σεζόν ξεκίνησε ως πρώτη επιλογή (έπαιξε και κόντρα στον Ολυμπιακό στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ), αλλά μετά έγινε «μπακάπ» του Βλάντιμιρ Στοΐκοβιτς και παραχωρήθηκε δανεικός στον Πλατανιά.