Μετά το Δουβλίνο και το Παρίσι, η «Σονάτα του σεληνόφωτος (Venceremos)» ανεβαίνει κάθε Σάββατο στο θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8-12, Πετράλωνα, τηλ. 210-3428.650, είσοδος 12 ευρώ).

Ο Μάριος Ιορδάνου μεταφέρει στη σκηνή το ομώνυμο έργο του Γιάννη Ρίτσου, δίνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη νεαρή ηθοποιό Σοφία Καζαντζιάν αλλά κρατώντας και για τον εαυτό του ένα κομμάτι σκηνικής έκφρασης. Η Καζαντζιάν έχει επιμεληθεί επίσης τη θεατρική διασκευή αλλά και τις χορογραφίες, οι οποίες έχουν βραβευτεί από την UNESCO για την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.

Η παράσταση μπλέκει το έργο του Ρίτσου με στίχους των Χαλίλ Γκιμπράν, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα και Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Ως κεντρικός χαρακτήρας αναδεικνύεται η ψυχή της ηρωίδας του ποιητή, η οποία, ελεύθερη από τους περιορισμούς που βάζουν το σώμα και ο χρόνος, γελάει, χορεύει και τραγουδάει σε μια προσπάθεια να ενωθεί με το φεγγάρι. Γι’ αυτό και λίγο πριν πέσει η αυλαία ο άνθρωπος ξεπερνάει τα εμπόδια και τα προσωπικά του όρια, βγαίνοντας νικητής και φωνάζοντας «Venceremos».