Η πρώτη φορά που ένας ποδοσφαιριστής θα φορέσει σε επίσημο ματς τη φανέλα της νέας του ομάδας είναι μια περίεργη στιγμή. Ο ίδιος μπορεί να νιώθει ανυπομονησία, ωστόσο μόνο η σκέψη πως όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα σε αυτόν χωρίς αμφιβολία δημιουργούν λίγο άγχος. Ωστόσο, μερικές φορές το ντεμπούτο εξελίσσεται καλύτερα απ’ ό,τι και ο ίδιος περίμενε.

Οπως για τον Μισί Μπατσουγί, ο οποίος φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Ντόρτμουντ στο εκτός έδρας ματς με την Κολωνία. Στη Βεστφαλία πρέπει ήδη να έχουν ξεχάσει τον Ομπαμεγιάνγκ. Ο 24χρονος Βέλγος που πήγε στην Ντόρτμουντ δανεικός από την Τσέλσι πέτυχε δύο γκολ και έδωσε την ασίστ στον Σίρλε για το νικητήριο. Η Ντόρτμουντ έφτασε σε μία σημαντική νίκη ύστερα από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες και επέστρεψε στην πρώτη τετράδα.

Ακόμα καλύτερο μπορεί να χαρακτηριστεί και το ντεμπούτο του Αντεμόλα Λούκμαν με τη φανέλα της Λειψίας. Ο 20χρονος επιθετικός πάτησε το χορτάρι του Μπορούσια Παρκ στο 78ο λεπτό και δέκα λεπτά αργότερα σκόραρε για να δώσει στη Λειψία τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Γκλάντμπαχ. Ετσι έφερε την ομάδα του στη δεύτερη θέση παρέα με τη Λεβερκούζεν.

Πρεμιέρα με γκολ είχε και ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Ο 28χρονος Γκαμπονέζος πέτυχε το τέταρτο γκολ της Αρσεναλ στο 5-1 επί της Εβερτον, ωστόσο το γκολ αυτό έχει περισσότερο ψυχολογική σημασία για τον ίδιο.