Από τους στενούς του συνεργάτες πληροφορήθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο Κώστας Καραμανλής την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαγραφή του Βαγγέλη Αντώναρου καθώς δεν είχε προηγηθεί καμία μεταξύ τους επικοινωνία για το ηχηρό μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, πρωτίστως στο εσωκομματικό πεδίο. Η διαγραφή, όπως επισημαίνουν από την Πειραιώς, δεν μπορούσε να τεθεί με κανέναν υπό διαπραγμάτευση και αποτελεί ακόμη μία κίνηση κάλυψης του αντιπροέδρου του κόμματος Αδωνη Γεωργιάδη από την κομματική ηγεσία.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έδειξε να αιφνιδιάζεται από την κίνηση Μητσοτάκη καθώς αναγνώριζε τις αναταράξεις που προκαλούσαν οι προκλητικές τοποθετήσεις του παλαιού συνεργάτη του (για την υπόθεση Novartis και όχι μόνον) και δεν ήταν λίγες οι φορές που του είχε ζητήσει να ρίξει τους τόνους, όχι μόνον γιατί δημιουργούσε πρόβλημα στη ΝΔ αλλά και διότι εξέθετε και τον ίδιο. Οπως λένε στα «ΝΕΑ» πρόσωπα από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, ακόμη και στο τελευταίο –πριν από τη διαγραφή Αντώναρου –ραντεβού που είχαν στην Παναγή Κυριακού, αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, ο Κώστας Καραμανλής τού είχε συστήσει να είναι πιο προσεκτικός στα σχόλια που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, ο Βαγγέλης Αντώναρος επέλεξε τη δική του προσωπική διαδρομή. Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι έκανε ανάλογες επιθετικές παρεμβάσεις και κατά των κυβερνήσεων Σαμαρά προκαλώντας και τότε την αντίδραση γαλάζιων στελεχών που συνέδεαν τις τοποθετήσεις αυτές με τον Κώστα Καραμανλή. Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός ουδέποτε αποκήρυξε δημόσια τον πρώην συνεργάτη του, γεγονός που είχε προκαλέσει και τότε αλλά και τώρα ερωτήματα σε ό,τι αφορά τη στάση του απέναντι σε πρόσωπα και γεγονότα. Ωστόσο, όπως βεβαιώνουν τακτικοί συνομιλητές του Κώστα Καραμανλή, ο ίδιος δεν ενέκρινε τέτοιους είδους πρακτικές, κάτι που επιβεβαιώνεται –τονίζουν –και από την έλλειψη οιασδήποτε αντίδρασης, ενόχλησης στο ζήτημα της διαγραφής του Βαγγέλη Αντώναρου.
Απαντήσεις. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι λίγες ώρες μετά τη διαγραφή δύο βασικά στελέχη που ανήκουν στο περιβάλλον Καραμανλή, οι Θόδωρος Ρουσοπουλος και Σάκης Ιαωννίδης, πήραν σαφή θέση στηρίζοντας τον Αδωνη Γεωργιάδη και αποκηρύσσοντας τις επιθέσεις Αντώναρου, ο οποίος με αλλεπάλληλες αναρτήσεις του χαρακτήριζε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ «δοτό», «μουσαφίρη» και «σεξιστή», φράσεις που αποτέλεσαν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρώην υπουργός Επικρατείας, αφού χαρακτήρισε «έωλες και στα όρια του φανταστικού» τις κατηγορίες κατά του Γεωργιάδη, απηύθυνε έκκληση στα στελέχη της ΝΔ «να μην παίξουν το παιχνίδι εκείνων που θέλουν να την διαλύσουν ή να την διαιρέσουν».
Είναι σαφές ότι οι δύο τοποθετήσεις αποτελούν απάντηση και στον βουλευτή Γιώργο Βλάχο ο οποίος είχε προηγηθεί ζητώντας την παραίτηση Γεωργιάδη από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ . Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν οι δηλώσεις αυτές δεν κριθούν επαρκείς για να εκτονώσουν την ένταση στο εσωτερικό της ΝΔ, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ακόμη και παρέμβαση του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού μέσα στην εβδομάδα. Ο Κώστας Καραμανλής, τον οποίο πολλοί συνδέουν πολιτικά και με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο (λόγω της θέσης που είχε ο τελευταίος στην κυβέρνηση Καραμανλή), δεν προτίθεται να αφήσει τις φήμες να θολώσουν την πολιτική του εικόνα και προτίθεται να καταστήσει σαφές ότι ούτε γνωρίζει ούτε συμφωνεί με πρακτικές που μετατρέπουν την πολιτική ζωή της χώρας σε αρένα. Γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, φρόντισε να επιβεβαιώσει όσα ανέφερε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τουλάχιστον για τις αποφάσεις του 2008 σχετικά με τον μοριακό έλεγχο στο αίμα και τα εμβόλια γρίπης.
Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Αντώναρος ανέφερε χθες ότι οι απόψεις είναι δικές του και ζήτησε «να αφήσουν τον Καραμανλή έξω από αυτή την υπόθεση».