Ανοιξε το βιβλίο των προσφορών για τον πιο φορμαρισμένο επιθετικό του big 5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, Χάρι Κέιν. Ο ισχυρός άνδρας της Τότεναμ Ντάνιελ Λέβι έκανε γνωστό πως ο ποδοσφαιριστής είναι προς πώληση, αρκεί να ικανοποιηθούν οικονομικά τα Σπιρούνια. Να σημειωθεί πως ο Λέβι θεωρείται ο πιο σκληρός διαπραγματευτής στο διεθνές ποδόσφαιρο και ήταν ο πρώτος που έσπασε το ψυχολογικό φράγμα των 100 εκατ. ευρώ όταν πούλησε τον Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης.

350

εκατ. ευρώ

κοστολογεί η Τότεναμ το μεγάλο της αστέρι Χάρι Κέιν, ενημέρωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου Ντάνιελ Λέβι τον μάνατζερ που μεσολαβεί για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης.

4ος

παίκτης

που πετυχαίνει τουλάχιστον 20 γκολ σε τέσσερις συνεχόμενες σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ έγινε ο Σέρχιο Αγουέρο. Την επίδοση του επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι έχουν επαναλάβει στο παρελθόν οι Αλαν Σίρερ, Τιερί Ανρί και Χάρι Κέιν. Ο Αγουέρο έχει πετύχει τουλάχιστον τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, γεγονός μοναδικό για τη διοργάνωση.

83.222

θεατές παρακολούθησαν στο Γουέµπλεϊ το λονδρέζικο ντέρµπι Τότεναµ – Αρσεναλ. Πρόκειται για νέο ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων στην Πρέµιερ Λιγκ. Ιστορικά, υπολείπεται κατά µόλις 38 θεατές του ρεκόρ που είχε σηµειωθεί το 1948 στην αναµέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Αρσεναλ.

1ος

παίκτης

που σκοράρει στην ίδια σεζόν εναντίον των Αρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ έγινε ο επιθετικός της Λέστερ Τζέιμι Βάρντι.

5πέναλτιέχει εκτελέσει φέτος με τα χρώματα της Κρίσταλ Πάλας ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού Λούκα Μιλιβόγεβιτς, τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη στην Πρέμιερ Λιγκ.

30είναι τα γκολστα οποία έχει ανάμειξη (σκόρερ ή ασίστ) ο Νεϊμάρ στη Λιγκ 1 με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν σε 18 αγώνες όπου έχει αγωνιστεί. Για να φτάσει αυτόν τον αριθμό με την προηγούμενη ομάδα του Μπαρτσελόνα είχε χρειαστεί 37 παιχνίδια.

63βαθμούς

έχει συγκεντρώσει η Νάπολι

στη Serie A ύστερα από 24

αγώνες (με το σύστημα 3-1-0).

Μόνο η Ιντερ έχει καταφέρει

στο παρελθόν να συγκεντρώσει

περισσότερους (66) στον ίδιο

αριθμό αγώνων.

11

παιχνίδια

συνεχόμενα εντός έδρας συμπλήρωσε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στέλνοντας την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Μόνο ο νυν προπονητής του στην Μπάγερν Γιουπ Χάινκες είχε πετύχει αντίστοιχη επίδοση με τα χρώματα της Γκλάντμπαχ την περίοδο 1972/73.

200

παιχνίδια

στην Μπουντεσλίγκα συμπλήρωσε ο Νταβίντ Αλάμπα με τα χρώματα της Μπάγερν. Ο Αυστριακός είναι ο νεότερος ξένος παίκτης (25 ετών) που φτάνει σ’ αυτήν την επίδοση.

1ος

παίκτης

που πετυχαίνει φέτος το τέλειο χατ τρικ στη Λα Λίγκα έγινε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο CR 7 σκόραρε με το δεξί και το αριστερό πόδι καθώς και με κεφαλιά στη νίκη της Ρεάλ με 5-2 επί της Σοσιεδάδ. Η ομάδα της Χώρας των Βάσκων αποτελεί το αγαπημένο θύμα του Ρονάλντο καθώς εναντίον της έχει πετύχει συνολικά 14 γκολ στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.