Θύελλα επικρατεί στις τάξεις της Δικαιοσύνης για την υπόθεση της Novartis και ειδικά για τους χειρισμούς της εισαγγελέως διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.
Η εισαγγελέας που συνέταξε τη δικογραφία η οποία πήγε στη Βουλή για 10 πολιτικά πρόσωπα, δέχεται συνεχόμενα πυρά, τόσο από πολιτικούς όσο και από δικαστές – συναδέλφους της. Οι χειρισμοί της έχουν μπει στο μικροσκόπιο και της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ενώ πολλά είναι τα ερωτήματα που τίθενται σχετικά με τον τρόπο άσκησης της έρευνας για την πολύκροτη υπόθεση.
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, αυτά που ερωτώνται μετ’ επιτάσεως είναι πώς δόθηκε το καθεστώς του «προστατευόμενου μάρτυρα» στα τρία πρόσωπα, τα οποία δεν είχαν να εισφέρουν συγκεκριμένα στοιχεία, e-mail, λογαριασμούς, κ.ά., παρά μόνο φήμες, εικασίες και προσωπικές τους εκτιμήσεις; Υπάρχει περίπτωση κάποιοι μάρτυρες να κατέθεσαν και με το όνομά τους και ως προστατευόμενοι;
Ελήφθη η απαραίτητη έγκριση του εποπτεύοντος αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου; Γιατί η δικογραφία δεν εστάλη αμελλητί στη Βουλή στις 6 Νοεμβρίου, με την πρώτη κατάθεση κατά πολιτικού προσώπου, αλλά αντιθέτως η κυρία Τουλουπάκη δεχόταν καταθέσεις σε δόσεις, μέχρι την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, το απόγευμα του μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα; Γιατί ενώ συνεχίζονταν οι καταθέσεις και δεν είχαν κατονομαστεί όλα τα πρόσωπα, ζήτησε από το FBI να χρησιμοποιήσει στοιχεία της δικής του έρευνας για τους δέκα πολιτικούς, παρότι από αυτά δεν προέκυπτε τίποτα για εκείνους; Γιατί επισκέφθηκε ο Δ. Τζανακόπουλος τον Αρειο Πάγο; Γιατί ενώ οι μάρτυρες καταθέτουν επί τρεις, τέσσερις και πέντε ώρες, τα λεγόμενά τους περιορίζονται σε δύο ή τρεις σελίδες Α4;
Για την κ. Τουλουπάκη ακούγονται γκρίνιες στο δικαστικό σώμα και σχετικά με το πώς επελέγη να αναλάβει την κρίσιμη θέση της εισαγγελέως διαφθοράς με την παρέμβαση τόσο του Δ. Παπαγγελόπουλου όσο και της τέως προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου.
Περισσότερα στο Βήμα της Κυριακής.