Εχει υποχωρήσει αισθητά από τη μάχη της κορυφής. Στην πραγματικότητα, μετά και την τιμωρία που περιελάμβανε την αφαίρεση τριών βαθμών ο Ολυμπιακός περισσότερο πρέπει να κοιτάζει πίσω του, μιας και ο Ατρόμητος είναι μόλις δύο βαθμούς μακριά, παρά μπροστά του που ο ΠΑΟΚ (+9) και ΑΕΚ (+7) είναι πλέον σε απόσταση ασφαλείας, οκτώ αγωνιστικές πριν από το φινάλε της Σούπερ Λίγκας. Παρά ταύτα, οι Ερυθρόλευκοι δεν σταματούν να μετρούν… σημάδια εξυγίανσης από Κυριακή σε Κυριακή. Και αυτό αποδείχθηκε μόλις προχθές, ότι μια χαρά συνεχίζει να υφίσταται και τώρα που η βαθμολογία τον έχει σχεδόν απενεργοποιημένο από τον χορό του τίτλου.

Τα όσα έγιναν στο ματς με τον Πανιώνιο (1-0) από τον ρέφερι Γιάννη Νεοφυτιάδη μπορούν κάλλιστα να μπουν στο άλμπουμ της σεζόν, πλάι σε διαιτησίες τύπου Καλογερόπουλου (Ξάνθη – Ολυμπιακός), Αρετόπουλου (Ολυμπιακός – Ατρόμητος), Παπαπέτρου (Ολυμπιακός – ΑΕΚ), Τζήλου (Ατρόμητος – Ολυμπιακός) κ.λπ. Ο ρέφερι από την Κόρινθο σε ένα ματς… μονότερμα, με τους Ερυθρόλευκους να φτάνουν τις 26 τελικές προσπάθειες και τον Πανιώνιο να μένει στις 3, κατάφερε να εξοργίσει με τις αποφάσεις του: δύο κλασικές φάσεις πέναλτι (Ανσαριφάρντ 6′, Μιραλάς 90′) στην αρχή και στο τέλος του ματς από εκείνες που δεν χωρούν συζήτηση ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Εγιναν και άλλα όμως. Για παράδειγμα, ο Νεοφυτιάδης αποφάσισε να σφυρίξει τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να έχει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή! Παγκόσμια πρωτοτυπία, που λένε…

Πάλι καλά για την ομάδα του Οσκαρ Γκαρσία, που ο Οτζίτζα – Οφόε συνδύασε την πρώτη πραγματικά καλή του εμφάνιση εδώ και μήνες με το πρώτο του γκολ (48′) έπειτα από μήνες, διότι θα μπορούσε κάλλιστα και αυτό το –κεκλεισμένων των θυρών –90λεπτο να παρατείνει το σερί των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Ακόμη και με 17 τελικές προσπάθειες μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

«Το σημαντικό είναι να δημιουργείς ευκαιρίες. Η δουλειά του προπονητή είναι να δημιουργεί η ομάδα ευκαιρίες. Αφιερώνω τη σημαντική νίκη στον κόσμο μας που δεν είναι εδώ» υποστήριξε ο καταλανός προπονητής που ήταν όλο χαρά, μιας και το ματς παρακολούθησε και η κόρη του.

«Ακόμα διεκδικούμε»

«Δεν αντέχουμε να χάσουμε άλλους βαθμούς και επομένως πρέπει να νιώθουμε την πίεση και την υποχρέωση να κερδίσουμε σε όλα τα παιχνίδια. Πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να δώσουμε το 100% μέχρι το τέλος της σεζόν. Αν δεν πιστέψουμε εμείς στον εαυτό μας, δεν θα το κάνει κανένας άλλος, πρέπει να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα διεκδικητές του πρωταθλήματος και να παλέψουμε ώστε να το κατακτήσουμε» πρόσθεσε ο Οφόε και μεταξύ μας… ιδού η Ρόδος, μιας και την Κυριακή το πρόγραμμα λέει ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στην Τούμπα. Ο Ολυμπιακός πρέπει ώς το τέλος του δρόμου να κατακτήσει ό,τι περισσότερο μπορεί, έστω και σε αυτό το πρωτάθλημα των ειδικών συνθηκών που μένει στην Ιστορία με την κωδική ονομασία «της… εξυγίανσης». Εχει τεράστια σημασία η τελική κατάταξη για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν καθώς ουσιαστικά εκείνη θα αποφασίσει ώς και την ημερομηνία έναρξης της προετοιμασίας. Εχει όμως ακόμη μεγαλύτερη σημασία, ως απάντηση σε όσα συμβαίνουν, οι Πειραιώτες να καταθέσουν και την ψυχή τους σε ό,τι απομένει. Γιατί έτσι είναι ο Ολυμπιακός.

Προχθές, πέραν του Οτζίτζα – Οφόε, έκανε πολύ καλό ματς ο Παναγιώτης Ταχτσίδης. Με δεδομένο ότι ενόψει Κυριακής είναι διαθέσιμος και ο Ρομαό, ξαφνικά ο άξονας γεμίζει με πρόσωπα που μπορούν κάλλιστα να δώσουν μια σειρά από επιλογές σε σχηματισμό, διάταξη κ.λπ.