Χωρίς χειροκρότημα από τους γαλάζιους βουλευτές κατέβηκε από το βήμα της βουλής ο Γιάννης Στουρνάρας παρά τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση. Αντιθέτως ο Παναγιώτης Πικραμμένος χειροκροτήθηκε τρεις φορές. Μάλιστα, ενώ στην αρχή ο ίδιος φαίνονταν ταραγμένος, το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ τον εμψύχωσε.
Δύο τηλεοράσεις έχει το καφενείο της Βουλής. Η μία ήταν συντονισμένη στο Κανάλι της Βουλής στη συνεδρίαση για τη Novartis, ενώ η άλλη την ώρα που το πολιτικό θερμόμετρο είχε ανέβει κατακόρυφα ήταν συντονισμένη στο Εψιλον που έπαιζε ελληνική ταινία του ’80 με τον Στάθη Ψάλτη.
Σε πηγαδάκι αμέσως μετά την ομιλία του, ο Παναγιώτης Πικραμμένος μαζί με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα συζητούσαν για την ομιλία του πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού. Απαντες δήλωναν ότι τους «συγκλόνισε».
Για θεσμικά ανεπίτρεπτη και νομικά εσφαλμένη τοποθέτηση της προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Βασιλικής Θάνου, σχετικά με τη δυνατότητα ανάθεσης της υπόθεσης της Novartis σε εφέτη-ειδικό ανακριτή, κάνει λόγο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η επίμαχη τοποθέτηση «περί έλλειψης αρμοδιότητας του Εφετείου Αθηνών να αναθέσει την υπόθεση Novartis σε ειδικό Εφέτη-Ανακριτή είναι αφενός θεσμικά ανεπίτρεπτη διότι χωρίς καμία εξουσία παρεμβαίνει σε ένα ζήτημα αποκλειστικής αρμοδιότητας της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών και αφετέρου νομικά εσφαλμένη τουλάχιστον ως προς την διαδικασία σύγκλησής της». Η ΕΔΕ υπενθυμίζει ότι τοποθέτηση «ακριβώς όμοια ήταν η περίπτωση της Χρυσής Αυγής, στην οποία το Εφετείο όρισε ειδικό Εφέτη-Ανακριτή ενώ αρχικά την ανάκριση διεξήγαγε Ανακριτής Διαφθοράς του Πρωτοδικείου Αθηνών».