Δεν ξέρουμε αν είχε δίκιο ο Γιάννης Πετράκης στον επίλογο του ματς, υποστηρίζοντας ότι «ο Λεβαδειακός πήγε το ποδόσφαιρο ένα βήμα πίσω», το σίγουρο όμως είναι ότι ο κόουτς του ΠΑΣ Γιάννινα έπειτα από το 0-0 του Σαββάτου στους Ζωσιμάδες είδε την ομάδα του να κάνει βήματα πίσω στη μάχη για την προνομιούχο πέμπτη θέση του πρωταθλήματος, που υπό προϋποθέσεις κρύβει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι Γιαννιώτες υποχώρησαν στην 8η θέση του πίνακα και σίγουρα έχασαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξουν τη μοίρα τους σε αυτή τη διαδικασία, που όσο οι αγωνιστικές περνούν, ολοένα και κερδίζει το ενδιαφέρον. Ηταν καλύτερος ο ΠΑΣ ως… κεντρική ιδέα σε αυτό το ενενηντάλεπτο. Είχε την υπεροχή, την κατοχή της μπάλας, δεν είχε όμως ουσιαστικά τις μεγάλες ευκαιρίες ώστε να μπει το νερό στο αυλάκι. Και από τη στιγμή που δεν βρήκε ο Πέδρο Κόντε τον τρόπο να απειλήσει την αντίπαλη εστία, μάλλον τα πράγματα κύλησαν φυσιολογικά. Στην πραγματικότητα πιο κοντά έφτασε στο γκολ ο Λεβαδειακός (46′, η κεφαλιά του Μαρκόφσκι πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη) παρά οι γηπεδούχοι, οι οποίοι τις καλύτερες απόπειρες τις κράτησαν για το τέλος, με τον Τριποτσέρη όμως να παρεμβαίνει καθοριστικά δύο φορές (89′, 96′) και να αποκρούει τις απειλές.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Bελλίδης, Βιντάλ (77′ Γιάκος), Μπέτρα (61′ Χέλκβιστ), Γαρουφαλιάς, Μανθάτης, Χαλκιαδάκης (71′ Νικολιάς), Μπέριος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Αποστολόπουλος, Κόντε.

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Σωτηρίου, Αντιλέχου, Λεονάρντο (67′ Τριποτσέρης), Σουμπίνιο (76′ Νίκας), Αμαράλ, Μαρκόφσκι, Ομπιόρα, Γιακουμάκης, Ζαραδούκας (88′ Καραχάλιος), Μητρόπουλος, Τσαμπούρης.